Рада надала добровольцям статус учасників бойових дій

1577 1
Зокрема йдеться про надання статусу добровольцям, які брали активну участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт про надання статусу та соціальних гарантій добровольцям, які брали участь в антитерористичній операції. За відповідне рішення проголосувало 329 депутатів.

Проєкт закону передбачає надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які добровільно захищали та захищають територіальну цілісність України і виконували та виконують бойові завдання в зоні АТО та ООС. Зокрема йдеться про надання статусу УБД добровольцям, які брали активну участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв).

Читайте також: Президент підписав закон про нові звання в армії

Найближчим часом мають зареєстровувати новий законопроєкт, який урегулює правову колізію щодо можливого отримання такого статусу сепаратистами.

Додамо, що депутатка «ЄС» Ірина Геращенко обурилася з приводу прийняття поправки №15, яка «дає лазєйку, що статус можливий УБД отримають бойовики, сепаратисти і таке інше». Однак після перемовин депутати прийшли до спільного висновку про те, що поправки мають бути такі, щоби «захистити добровольців, але не дали лазійок, щоб під егідою закону статус УБД отримали люди, які не мали до цього жодного стосунку».



Читайте також:
4 Грудня, 2019 14:26
666 ... беріть, хлопці , беріть ... вони ж знають , що ви за все ЦЕ ще "відкашляєте" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!