Рада ООН із прав людини схвалила розслідування щодо дій Росії в Україні

705 0
У п'ятницю Рада ООН з прав людини переважною більшістю голосів проголосувала за резолюцію.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Рада ООН з прав людини заснувала міжнародну комісію з розслідування злочинів Росії проти українців. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. За його словами, докази будуть задокументовані для використання в міжнародних судах, а російські воєнні злочинці – покарані.

У п'ятницю Рада ООН з прав людини переважною більшістю голосів проголосувала за резолюцію, яка засуджує порушення прав людини під час воєнних дій Росії в Україні та створює комісію з їхнього розслідування.

Читайте також: Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України і Європи, - Зеленський

«Наш спільний обов'язок – забезпечити притягнення до відповідальності шляхом документування та перевірки злочинів Росії n встановлення винних», – цитує представницю України при ООН у Женеві Євгенія Філіпенко «Європейська правда».

Делегат РФ Євген Устинов заявив Раді, що прихильники резолюції «використовують будь-які засоби, щоб звинуватити Росію у подіях в Україні».

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що почне розслідування після звернення 39 держав-членів суду щодо варварського вторгнення Росії в Україну. Передова група Міжнародного кримінального суду в четвер виїхала в Україну для збору доказів воєнних злочинів.

 


ТЕГИ: ООН, рада оон

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!