В Україні дозволять приватизувати житло в гуртожитках

2020 0
Верховна Рада України прийняла у повторному другому читанні і в цілому законопроект №1076 «Щодо реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». «За» законопроект сьогодні, 5-го квітня, проголосували 256 нардепів.
фото: pohlyad.com

фото: pohlyad.com

Документ пройшов десятки обговорень, голосувань, вето Президента. Профільний комітет врахував усі зауваження глави держави і сьогодні законопроект прийняли, інформують у прес-службі депутатки Оксани Юринець.

Згідно з законом, право приватизації не поширюється на громадян, які:

1) проживають у гуртожитках, призначених для тимчасового проживання, у зв’язку з навчанням, перенавчанням чи підвищенням кваліфікації у навчальних закладах та у зв’язку з роботою (службою) за контрактом;

2) мешкають у гуртожитку, але не перебували (не перебувають) у трудових відносинах з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку;

3) мешкають у гуртожитку без правових підстав, визначених цим законом. 

Натомість, закон регулює питання щодо особливостей забезпечення реалізації конституційного права на житло громадян, які за відсутності власного житла тривалий час на правових підставах, визначених законом, мешкають у гуртожитках, призначених для проживання одиноких громадян або для проживання сімей, жилі приміщення в яких після передачі гуртожитків у власність територіальних громад можуть бути приватизовані, відповідно до закону.

Читайте також: В Україні скасують оплату комунальних послуг частинами

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!