Рада посилила покарання для псевдомінерів

745 0
Кримінальну відповідальність посилили. Тепер загрожує від чотирьох до восьми років в'язниці із конфіскацією майна.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

Верховна Рада ухвалила закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Читайте також: У Львові через псевдозамінування евакуювали 300 учнів

У пояснювальній записці до закону йдеться, що останнім часом все частіше надходять повідомлення про замінування закладів освіти, охорони здоров’я, об’єктів, які мають велике значення для функціонування суспільства. При цьому правоохоронці задіюють значну кількість спеціальної техніки та людей, яких вимушено відволікать від виконання основних службових завдань.

Нова редакція закону встановлює посилену кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про замінування критично важливих об’єктів інфраструктури, споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, або закладів охорони здоров’я чи освіти – у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої (раніше було від 2 до 6 років).

Читайте також: У Дрогобичі внаслідок вибуху загинули двоє людей

Нагадаємо, що цього року у Львові у січні повідомили про замінування Лікарні швидкої допомоги, тоді із будівлі евакуювали більше тисячі осіб. 1 лютого у Львові повідомили про замінування залізничного вокзалу, а 18 лютого через псевдозамінування однієї із шкіл на вулиці Угорській із закладу евакуювали 300 учнів. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!