Рада провалила голосування проти карантину вихідного дня

2254 0
Але зобов'язала уряд завчасно інформувати про посилення.
Photo by engin akyurt on Unsplash

Photo by engin akyurt on Unsplash

Верховна Рада не підтримала проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня. За постанову № 4381 проголосували лише 149 народних депутатів.

У проєкті пропонувалося рекомендувати Уряду переглянути рішення про запровадження карантину вихідного дня, ухвалене 11 листопада 2020 року.

Водночас Верховна Рада зобов'язала Кабінет міністрів у разі посилення карантину оприлюднювати відповідне рішення за 7 днів до набуття ним чинності та інформувати про заходи підтримки бізнесу. За відповідне рішення №4320 проголосували 300 депутатів.

Додамо, що під час свого виступу у ВР прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що якщо карантин вихідного дня не спрацює і не вдасться вийти на плато і фіксувати кількість хворих не більше 11-12 тисяч випадків на день, то доведеться вводити повний локдаун щонайменше на три тижні. 

Читайте також: Чи дотримуються львів'яни карантину вихідного дня. Фоторепортаж

Нагадаємо, що в Україні до 30 листопада ввели так званий карантин вихідного дня, при якому можуть працювати лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. 

Львівська міська рада, аби обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків. Для консультацій бізнесу у мерії працювали 50 юристів Центру підтримки підприємництва і за 14-15 листопада було 700 звернень підприємців. Поліція на Львівщині склала 133 протоколи за порушення карантину вихідного дня.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!