Рада привела військові звання ЗСУ у відповідність до стандартів НАТО

2854 0
Зі списку звань Збройних сил України зникнуть генерал-полковник і генерал армії України. Натомість будуть запроваджені звання бригадний генерал та комодор.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Верховна Рада України учора, 4 червня, ухвалила в другому читанні законопроєкт, яким передбачають приведення чинної системи військових звань Збройних сил України у відповідність зі стандартами Північноатлантичного альянсу (НАТО). За законопроєкт проголосував 291 народний депутат.

Тепер зі списку звань Збройних сил зникнуть генерал-полковник і генерал армії України: першого називатимуть генерал, друге ж звання зникне з переліку зовсім. При цьому були збережені звання генерал-майор і генерал-лейтенант.

Читайте також: Президент підписав закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел

Серед вищого офіцерського складу також запроваджуються звання бригадний генерал та комодор. У Військово-морських силах звання бригадного генерала відповідатиме чину командор-адмірала, також запровадженому законопроєктом.

Військові звання генерал армії України, генерал-майор, контр-адмірал, генерал-лейтенант, віцеадмірал, генерал-полковник та адмірал, присвоєні до набрання чинності цього закону, зберігаються за військовослужбовцями та особами, звільненими з військової служби в запас або у відставку.

Нагадаємо, що у листопаді 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає зміни до військових звань та поділу сержантського та старшинського складу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!