Останній крок до безвізового режиму: депутати ухвалили закон про електронне декларування.

1972 0
Верховна Рада прийняла у редакції президента закон про запровадження електронних декларацій чиновниками, який вважається останнім законом, необхідним для запровадження безвізового режиму з ЄС. За відповідне рішення проголосували 278 депутатів. Проти проголосували двоє парламентарів.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман перед голосуванням закликав депутатів підтримати цей закон, оскільки він допоможе знищити «залізну завісу» і добитися безвізового режиму.

Раніше, Президент України Петро Порошенко застосував право вето до прийнятого українським парламентом 16 лютого «євроінтеграційного» закону про електронне декларування доходів, який розкритикував Європейський Союз, і направив його до Верховної Ради з пропозиціями, узгодженими з Євросоюзом.

Відтепер, електронні декларації чиновники мусять подавати вже у 2016 році. У випадку значних порушень в декларуванні, вводиться кримінальна відповідальність.

Згідно з пропозиціями президента, передбачено, що надання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від 1 тис. до 2,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідальність за надання завідомо недостовірних відомостей у декларації настає в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної заробітної плати.

За інформацією: 5.ua, Українська правда, zaxid.net

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!