Рада призначила нового міністра освіти. Що про нього відомо

1550 0
Оксен Лісовий став міністром освіти України.
Фото: vikna.tv

Фото: vikna.tv

У вівторок, 21 березня, Верховна Рада призначила Оксена Лісового міністром освіти і науки України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Кандидатуру на пленарному засіданні підтримали 313 народних депутатів.

Нагадаємо, що 20 березня міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета відправили у відставку

Що відомо про Оксена Лісового

Оксен Лісовий – доброволець, з 2004 – директор Малої академії наук України, автор понад 250 наукових публікацій.  Він народився на Київщині 21 липня 1972 року в сім’ї Василя та Віри Лісових. Того місяця його батько виступив із відкритим листом на захист заарештованих шістдесятників. За це Василя Лісового засудили до 7 років ув’язнення у таборах суворого режиму та трьох років заслання за «антирадянську агітацію і пропаганду».

Як розповідали у Малій академії наук, свій перший бізнес, автозаправну станцію, Оксен Лісовий відкрив у 23 роки. З червня 2010 року Оксен Лісовий обіймає посаду директора Малої академії наук. У вересні 2012 року він здобув ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а в грудні 2015-го — звання доцента.

У січні 2021 року президент Володимир Зеленський надав Лісовому почесне звання «Заслужений працівник освіти України». Навесні 2022 року Оксен Лісовий став добровольцем 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!