Рада скасувала заборону на дорогі подарунки для чиновників і депутатів, але є умова

1113 0
Вартість подарунків не може перевищувати одного прожиткового мінімуму.

Верховна Рада тимчасово скасувала обмеження на вартість подарунків чиновникам та депутатам за умови їх використання для потреб Збройних сил України або допомоги постраждалим від війни українцям. Відповідний законопроєкт підтримали в цілому 240 парламентарів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як пише «Громадське», закон передбачає, що з дня запровадження воєнного стану та протягом місяця після його припинення не діятимуть обмеження щодо вартості подарунків, якщо ці подарунки будуть використані для:

  • здійснення переказів на рахунки НБУ для підтримки ЗСУ або для гуманітарної допомоги постраждалим від війни;
  • здійснення благодійних пожертв на користь ЗСУ або постраждалих;
  • придбання та доставки товарів з подальшим їхнім передаванням ЗСУ та іншим військовим формуванням або правоохоронним органам, а також постраждалим унаслідок війни;
  • послуг із проживання чи розміщення, а також транспортних послуг у зв’язку із зміною місця фактичного проживання або повернення додому;
  • медичних послуг та лікарських засобів;
  • товарів, робіт або послуг, визнаних гуманітарною допомогою (з певними винятками).

 

Крім того, обмеження на дороговартісні подарунки знімається для осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях чи на територіях, де ведуться (або велися) бойові дії, а також для осіб, які були змушені переїхати з цих причин.

Зазначимо, що відповідно до статті 23 закону «Про корупцію» передбачено, що депутати та чиновники можуть отримувати подарунки, вартість яких не перевищує одного прожиткового мінімуму (2600 грн).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!