Рада Церков не розуміє дій Шмигаля та Львів все ще за межею послаблення. Головне за ніч і минулу добу

6485 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: LiveJournal

Фото: LiveJournal

Рада Церков хоче зустрічі зі Шмигалем. Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій хоче зустрітися з прем’єром Шмигалем та попросити, щоб Кабмін врахував потреби релігійних громадян у храмах.

У Раді церков вважають, постанова уряду про послаблення карантину не передбачає наступних етапів послаблення обмежень для релігійних заходів, але у ній є відкриття дитячих садків (з 25 травня), закладів громадського харчування та культури (з 10 червня).

Читайте також: До України з Катару прибув літак із 9 тоннами засобів захисту для медиків

При цьому, згідно з постановою КМУ, умовою проведення масових заходів у закладах культури є перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, а для релігійних заходів ця вимога вдвічі суворіша – не більше однієї особи на 10 кв. метрах.

У Раді церков вважають, що «такий непропорційний підхід викликає нерозуміння дій уряду у багатьох віруючих».

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за минулу добу виявили Covid-19 у 45 осіб (напередодні у 23-ох). Разом 1 405. Вилікувалося – 295-ть осіб, померло – 42-оє.

В області померли ще двоє осіб, у яких зафіксували коронавірусну інфекцію. Це 53-річна жінка із супутніми захворюваннями та 62-річний чоловік.

Станом на ранок 26 травня на Львівщині на коронавірусну інфекцію захворіли 292 медиків. На 22 травня в області було 245 хворих медиків, багато з яких – із лікарень, що не визначені для прийому хворих на Covid-19.

Читайте також: Апеляційний суд поновив на посаді чиновницю ЛМР Інну Свистун

В Україні за добу виявлено 339 (напередодні 259) нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 21 584 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 7 575 (341 за добу), над померлими від Covid-19 – 644 осіб (плюс 21).

Перелік антилідерів трішки змінився (Рівненська та Київська області обмінялися місцями): Чернівецька область (3 101 – плюс 18 за добу), місто Київ (2 710 плюс 58), Рівненська (1 475 – плюс 38) та Київська (1 458 – плюс 21) області.

Послаблення карантину – басейни – садочки – транспорт. Головний санітарний лікар України Ляшко заявив, що Львівщина не відповідає критеріям для послаблення карантину. За його словами, в регіоні проводять 11,98 тестувань на 100 тис. мешканців, а має бути понад 12. Також область не відповідає за критерієм інцидентності – має бути не більше 12 нових випадків захворювання на 100 тисяч мешканців щодня протягом тижня. Єдиний показник, за яким Львівщина «у плюсі» – це завантаженість ліжок. Вона становить менше 50%.

Окрім Львівської області карантин не можна послаблювати у Донецькій, Луганській, Рівненській, Чернівецькій, Закарпатській, Волинській.

Читайте також: Донька Григорія Козловського привласнила два львівські ринки

Водночас, в інших областях з 1 червня можливі нові послаблення карантину – планується відкриття басейнів і спортзалів, відновлення освітніх занять у групах до 10 людей, відновлення роботи залізничного транспорту та міжобласних перевезень.

Ляшко також заявив, що відкриття дитячих таборів можливе, але не швидше останніх етапів послаблень карантину. «Якщо епідситуація дозволить і ми відкриватимемо табори, то заздалегідь дамо роз’яснення про це», – сказав він.

А міністр інфраструктури Криклій повідомив, що залізницю та авіасполучення запустять раніше, ніж анонсували. Зокрема, залізничне сполучення відновлять раніше, ніж 1 червня. Першими поїдуть електрички, потім – поїзди далекого сполучення. Уже учора «Укрзалізниця» відкрила в онлайні продаж квитків на п’ять потягів. Львова в цьому переліку немає.

Міністр також повідомив, що запустити літаки між містами зі спокійною епідситуацією хочуть ще до 15 червня.

У авіакомпанії «Роза вітрів» повідомили, що запуск щоденних рейсів до Львова з Одеси, Дніпра і Харкова перенесли на 15 червня. Раніше рейси планувалось запустити 20 травня.

ЗНО у Львові. Термометрія, одягання масок або респіраторів, розміщення при вході антисептиків для обробки рук – це лише частина протиепідемічних заходів, яких дотримуватимуться у Львові під час ЗНО-2020.

Читайте також: Проблема №1. Як не заразитися у громадському транспорті Львова

Розсаджуватимуть учасників зовнішнього незалежного тестування в аудиторіях по 15 осіб на відстані 1,2 метри. Санітарні кімнати забезпечать рідким милом та паперовими рушниками. У кожному пункті тестування чергуватимуть медичні працівники закладів освіти або закладів охорони здоров’я.

«Плівки Деркача» та музей Гончара. Колишні посли США в Україні заявили про спробу втягнути Україну в американські внутрішні справи. «Ми рішуче засуджуємо такі зусилля, якими хочуть розділити наші країни, й закликаємо офіційних осіб в обох державах разом запобігти крокам, які лише завдадуть шкоди нашим двостороннім відносинам і віддалять наші країни одна від одної», – йдеться в заяві.

Серед послів-підписантів – Роман Попадюк, Стівен Пайфер, Карлос Паскуаль, Джон Гербст, Вільям Тейлор, Джон Теффт, Марі Йованович.

Раніше нардеп Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джо Байдена на експрезидента України Порошенка. Через це Офіс генпрокурора завів на останнього ще одну справу про держзраду.

До речі, учора співробітники ДБР у рамках ще однієї справи проти Порошенка увірвалися в музей Івана Гончара.

ВООЗ – Італія – Великобританія – РФ. ВООЗ вважає, що новим епіцентром Covid-19 у світі є Південна та Північна Америка.

Читайте також: У львівський «Охматдит» госпіталізували сім'ю через Covid-19

За час пандемії нового коронавірусу в Італії  на нього захворіли 230 555 осіб, 32 955 померло. В той же час у Великій Британії вже зафіксовано 265 227 випадки захворювання і 37 048 смертей.

У Росії за останню добу зафіксовано рекордну кількість смертей від Сovid-19 – 174 випадки. За весь період в РФ від коронавірусу померло 3 807 осіб». Зате Путін оголосив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні відбудеться 24 червня.

Добрі новини для любителів футболу – МОЗ дозволив з 30 травня відновити футбольні матчі української прем’єр-ліги. А фінал Кубка України з футболу 2020 року перенесли на 8 липня на «Арену-Львів». Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!