Рада Церков висунула пропозиції уряду про організацію богослужінь на час карантину

3084 0
Зазначається, що хоч уряд 11 березня виніс постанову про заборону масових заходів, у тому числі й релігійних, влада на місцях по-різному трактує цю заборону, іноді – до повного закриття храмів.
Фото: pravlife.org

Фото: pravlife.org

Всеукраїнська рада Церков пропонує встановити новий порядок організації богослужінь на час карантину та зробити уточнення і роз’яснення до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня про запровадження карантину. Про це повідомили в пресслужбі УГКЦ.

Читайте також: Чи відвідувати храми у період карантину. Позиція ПЦУ та УГКЦ

Зазначається, що хоч уряд 11 березня виніс постанову про заборону масових заходів, у тому числі й релігійних, влада на місцях по-різному трактує цю заборону, іноді – до повного закриття храмів.

Серед іншого Рада Церков пропонує встановити такий порядок організації богослужінь на час карантину:

  • богослужіння та релігійні обряди не заборонені та можуть проводитися за умови дотримання обмеження щодо їх масовості (тобто дозволяється перебувати у храмі чи іншому приміщенні релігійної організації до 10 осіб сукупно із розрахунку 1 особа на 5 кв. м);
  • священнослужителів та осіб, залучених до організації богослужінь і забезпечення їх відеотрансляції, додати до переліку осіб, які можуть користуватися громадським транспортом, а також особистим чи службовим автомобілем (у разі введення таких обмежень), з метою проїзду до/з релігійної споруди чи іншого приміщення релігійної організації;
  • священнослужителі та особи, залучені до організації богослужінь і їх відеотрансляції, мають право підтверджувати службову мету свого пересування до/з релігійної споруди супровідним листом на бланку релігійної організації чи службовим посвідченням, виданим релігійною організацією;
  • забезпечити право священнослужителів та осіб, залучених до організації богослужінь, на вільне пересування з метою проведення богослужінь і забезпечення їх відеотрансляції для віруючих.

Крім цього, ВРЦіРО звернула увагу уряду на необхідність продовження розповсюдження безкоштовної їжі та продуктів серед безхатьківта шляхом адресної допомоги самотнім і малозабезпеченим людям. 

Читайте також: У церкві на Сихові священник причащав вірян із однієї ложечки. Позиція УГКЦ

На переконання Всеукраїнської ради Церков, більш чітка і збалансована регламентація обмежень релігійної діяльності під час карантину допоможе уникнути хаосу, масового невдоволення віруючих і скупчення людей, які потребують душпастирської опіки та задоволення їхніх релігійних потреб, особливо у період релігійних свят.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!