Рада у першому читанні підтримала «антиколомойський» законопроєкт

1618 0
Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. За відповідне рішення проголосували 267 депутатів. Про це повідомляє «Економічна правда».

Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Читайте також: Пожежі під Львовом та корупція у владі. Головне за ніч і минулу добу

На засіданні присутній президент Володимир Зеленський. Він закликав народних депутатів підтримати законопроєкти, необхідні для підписання угоди з МВФ.

Додамо, що 24 березня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді оновлений «антиколомойський» законопроєкт №3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Згодом депутати Олександр Дубинський та Ігор Палиця, яких пов’язують з ексвласником Приватбанку Ігорем Коломойським, зареєстрували у парламенті два альтернативні проєкти (3260-1 и 3260-2) до «антиколомойського» законопроєкту.

Частина депутатів «Слуги народу» закликала через соціальні мережі підтримати законопроєкт №3260 щодо неповернення виведених з ринку банків ексвласникам.

Раніше ЗМІ повідомляли, що фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам у кінці минулого тижня узгодили з МВФ, а 23 березня документ затвердив Кабмін.

Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду збільшене фінансування до 10 мільярдів доларів, яке буде включати в себе 5,5 мільярдів доларів по трирічній програмі та 4,5 мільярди допомоги для подолання коронавірусу, заявив співрозмовник ЕП в НБУ.

16 березня президент Володимир Зеленський запросив до себе на Банкову парламентську фракцію «Слуги народу» для проведення засідання щодо відкриття ринку землі.

17 березня Верховна Рада перенесла голосування за земельну реформу, очікуючи на підтвердження домовленостей з МВФ про отримання фінансової допомоги щодо подолання наслідків коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!