Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про великий герб України

1260 0
Раніше в Україні запустили флешмоб на підтримку тризуба замість ідеї «великого герба».
Фото: BBC Україна

Фото: BBC Україна

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про великий Державний герб України. Рішення ухвалили сьогодні, 24 серпня, на позачерговому засіданні парламенту 257 народних депутатів. Це питання було єдиним у порядку денному.

Після голосування пленарне засідання ВР закрили. Законопроєкт ще мають ухвалити у другому читанні.

Історик та народний депутат Володимир В’ятрович раніше повідомив, що президент Володимир Зеленський ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради, щоб затвердити напередодні 30-ї річниці незалежності України так званий «великий герб» замість усім відомого тризуба. 

Він закликав не голосувати за таку антиукраїнську авантюру, щоб зберегти для справжній і єдиний герб України – тризуб для майбутніх поколінь.

Додамо, що раніше в Україні запустили флешмоб на підтримку тризуба замість ідеї «великого герба». 

Нагадаємо, що в Україні досі тривають дискусії щодо затвердження великого Герба. У Верховній Раді навіть призначили позачергове засідання на День Незалежності 24 серпня для голосування щодо цього. Tvoemisto.tv вирішило розповісти історію створення малого Герба, який втілювали львівські художник та історик. Художник Іван Турецький цього не коментує, а історик Андрій Гречило розповів про проєкт Герба, що переміг на конкурсі 1991 року, а також про те, чи варто, на його думку, затверджувати тепер великий Герб.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!