Рада відхилила програму уряду: Кабмін не отримав річний імунітет

1795 0
Однією з претензій нардепів була присутність Арсена Авакова на посаді міністра МВС.
Фото: Дзеркало тижня

Фото: Дзеркало тижня

Верховна Рада не підтримала оновлену програму діяльності уряду, за якою Кабмін мав отримати річний імунітет від відставки. За програму проголосували лише представники «Слуги народу» та група «Довіра». 

Читайте також: Кілька сотень львів’ян вимагали відставки міністра Арсена Авакова. Фото, відео

Конституція передбачає, що програма уряду дала б йому імунітет від звільнення на рік, проте у разі добровільної заяви про відставку Верховна Рада може звільнити Дениса Шмигаля у будь-який момент, як це сталося з урядом Олексія Гончарука.

Два тижні тому депутати вже розглядали програму Кабміну. Тоді її розкритикували та відправили на доопрацювання.

Від первинної версії нова програма Дениса Шмигаля збільшилася майже у десять разів. Вона має 85 сторінок тексту. Розгляд програми тривав трохи менше години.

Проте і цей документ велика частина профільних комітетів не підтримала або просто передала на голосування без рекомендації схвалити.

Читайте також: Уряд змінив правила перетину кордону. Деталі

Під час обговорення програми її критикували практично всі фракції та групи, особливо опозиційні «Голос», ЄС, «Батьківщина» та ОПЗЖ. Однією з претензій нардепів була присутність Арсена Авакова на посаді міністра МВС.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!