Рада відклала розгляд законопроєкту про обов'язкову вакцинацію від пневмококу

1376 0
Відповідний законопроєкт зареєстрували у парламенті.
фото: vesti.dp.ua

фото: vesti.dp.ua

Верховна Рада відклала розгляд законопроєкту № 4142, який передбачає включення пневмококової вакцини у календар профілактичних щеплень як обов’язкової.

Читайте також: Від яких захворювань може вберегти щеплення від пневмококу. Пояснення лікаря-інфекціоніста

Як повідомили у Центрі громадського здоров'я, вакцинація від пневмококової інфекції впроваджена у більшість європейських програм імунізації. Єдині дві країни регіону, де немає універсального покриття цією вакциною, є Естонія та Україна.

Наразі в Україні до переліку обов’язкових входять щеплення від 10 захворювань: дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту, правцю, туберкульозу, вірусного гепатиту В, паротиту, краснухи, гемофільної інфекції. За рекомендацією Національної технічної групи експертів з питань імунізації, вакцинація від пневмококової інфекції також має увійти до цього переліку та забезпечуватися за державний кошт. 

Читайте також: Обов'язкова вакцинація і додаткове щеплення. Що змінить закон про систему громадського здоров’я

Як розповіла раніше у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, вакцинація від пневмококу може вберегти від низки захворювань різних органів та систем – від гаймориту до запалення нирок. Детальніше про це читайте у матеріалі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!