Рада виділила гірникам шахти «Надії», що на Львівщині, 47 млн на зарплати

1797 0
У Міненерго наголошують, що держава не має відношення до накопичення цієї заборгованості.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету, що дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками «Надії». Як повідомляє Міністерство енергетики за це проголосувало 255 нардепів.

Зміни передбачають виділення 47 млн грн на закриття боргів із зарплати перед гірниками шахти «Надія».

Зокрема, перебуваючи у Львові президент Володимир Зеленський теж згадав про ці кошти гірникам «Надії». «Депутати проголосували сьогодні за важливі зміни до бюджету. Ми закриваємо повністю заборговонавість перед шахтарями, зокрема 47 млн це шахта «Надія». Я з ними спілкувався. Грошей, чесно кажучи, немає, але на заробітну плату та робочі місця ми повинні знаходити кошти», – заявив він.

У Міненерго наголошують, що держава не має відношення до накопичення цієї заборгованості. Зазначають, що борги із зарплат виникли через порушення попереднього керівництва, про що свідчать матеріали фінансового аудиту ПрАТ «Шахта «Надія».

«Міненерго вже передало ці матеріали у правоохоронні органи для подальшого розслідування», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, гірники шахти «Надія» 5 вересня після тижневого спротиву закінчили страйк і вийшли на поверхню. 

«Оптимальний спосіб погашення заборгованості перед гірниками знайдено – через поправки до закону про держбюджет, завдяки чому буде можливо виділити кошти на заробітну платню», – заявили тоді  в уряді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!