Рада ЄС надасть один мільярд євро на підтримку української економіки

776 0
Відповідне рішення підтримали міністри Євросоюзу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Рада Євросоюзу підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни. Про це повідомив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс у Твіттері. 

«1 мільярд євро Україні! Після прискореного прийняття ЄС надасть постраждалій від війни державі макрофінансову допомогу. Гроші підуть на різні сфери», – йдеться у повідомленні. 

Відповідне рішення підтримали міністри Євросоюзу.

Читайте також: Україна підписала «транспортний безвіз» з ЄС

Нагадаємо, 7 липня Європейський парламент схвали виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки у зв’язку з війною. Дана сума є першим траншем виняткового пакета макрофінансової допомоги на загальну суму 9 млрд євро. 

Додамо, що Європейський союз виділив Україні гуманітарну допомогу в розмірі 205 млн євро. Гроші підуть на створення тимчасових містечок для людей, які втратили свій дім під час воєнних дій та на гуманітарну допомогу для людей на окупованих територіях.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!