Рада знизила ПДВ для готелів та закладів культури

1393 0
У Львівській ОДА кажуть, що зайнятість у галузі туризму зменшилася на понад 50%.
Фото: Booking.com

Фото: Booking.com

Верховна Рада знизила ставку ПДВ із 20% до 7% для закладів зі сфери культури та готелів. Законопроєкт № 3851 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» ухвалили вчора, 4 листопада.

Закон впроваджує податкові механізми для підтримки сфер культури, туризму та сектору креативних індустрій, аби не допустити їх стагнації та зберегти робочі місця. Зокрема, податок на додану вартість у розмірі 7% для готелів знижують на 2 роки.

«Рада зробила дуже важливий крок із підтримки індустрії гостинності. Зараз Україна і Львівщина зокрема потерпають від коронавірусу і це впливає на всі галузі економіки. І вже сьогодні ми маємо зменшення зайнятості в галузі туризму на понад 50%», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Нагадаємо, що готелі в умовах пандемії мають працювати за дотримання всіх санітарних норм.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!