Рада звільнила міністра економіки Петрашка з Львівщини

1438 0
Рішення підтримали 280 депутатів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада звільнила міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, який 14 травня сам подав у відставку. 

Читайте також: Степанова відправили у відставку

Перед голосуванням у комітеті Раді заявили, що не підтримують його звільнення. Однак, більшість депутатів проголосували «за». Нардепи критикували роботу міністра через погіршення інвестклімату, держрегулювання цін на паливо і збитки «Нафтогазу» у розмірі 19 млрд грн. 

За словами Ігоря Петрашка, за рік роботи міністерству вдалося стабілізувати економіку в умовах пандемії і закласти основу для її розвитку. 

Читайте також: Народився у Стрию і працював у Сбербанку. Що відомо про нового міністра економіки

Він також додав, що їм вдалося пройти кризу без будь-яких масштабних падінь економіки, підняти мінімальну та середню зарплату. 

Зазначимо, що Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка, який родом зі Стрия Львівської області, 17 березня минулого року. До цього він працював консультантом з корпоративної реструктуризації в консорціумі компаній під егідою TACIS, був старшим консультантом компанії GlobalSpec (США), також у 2007-2013 роках очолював інвестиційно-банківське управління компанії «Тройка Діалог Україна», і був директором «Сбербанку Росії».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!