Раді не вдалося ухвалити законопроєкт про національний мультитест-2023 в цілому

1346 0
Із трибуни заявили, що хочуть проведення НМТ як в минулому році.
Фото умовне

Фото умовне

Верховна Рада не змогла ухвалити в цілому законопроєкт 8228-1, що відкриває можливість Міністерству освіти і науки провести вступну кампанію за результатами національного мультипредметного тесту, модель якого презентували 20 січня. Про це повідомляє Освіта.ua з посиланням на голову освітнього парламентського комітету Сергія Бабака.

Проти ухвалення цього рішення виступила фракція «Європейської солідарності», яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО.

Читайте також: Чому історія України – не обов'язковий предмет на НМТ. Пояснення

«Із трибуни заявили, що хочуть проведення НМТ як в минулому році. Ми ж наполягаємо на тому, щоб один предмет був на вибір, куди звісно входить і історія України. Отже, тепер є 7 календарних днів для подачі правок народними депутатами», – повідомив Бабак.

Він також висловив сподівання, що правок буде небагато і комітет ВР зможе винести законопроєкт на друге читання на найближче наступне засідання ВРУ.

Читайте також: Чи можна скористатися минулорічними сертифікатами під час вступу-2023. Роз'яснення

Нагадаємо, що за моделлю, яку презентувало МОН у січні, національний мультипредметний тест мали б проводити за схемою 2+1. Згідно з нею, обов’язковими предметами є українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов, біологія, хімія та фізика. Детальніше про умови вступу 2023 читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!