«Сухопутний вхід білорусі в Україну, Польщу чи Литву цілком можливий», – військовий експерт

6001 0
Удар можливий навіть із застосуванням ядерної зброї, але Білорусь вже у стані війни з Україною.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Військовий експерт Петро Черник у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» заявив, що сухопутний вхід Білорусі в Україну, Польщу чи Литву цілком можливий, навіть із застосуванням ядерної зброї, однак білорусь вже перебуває у стані війни з Україною.

«Білорусь уже насправді перебуває у стані війни. Ракетні пуски, особливо по Заходу України, відбуваються з їхньої території. Це класична війна у сучасному вираженні, а не «спеціальна операція» повідомив він. 

Читайте також: З Білорусі найближчим часом очікуються чергові ракетні запуски

Водночас, за його словами, кардинальна зміна ситуації в зоні бойових дій малоймовірна, оскільки армія рф не має сил, щоб здійснювати напади. Утім, ракетні обстріли української держави неминучі.

«Думаю, що найближчі дні чи тижні чогось кардинального не буде, адже точка рівноваги  ми ще не маємо достатньо сил, а вони вже не мають сил, щоб здійснювати бойові напади. На мій погляд, будуть продовжуватися ракетні загрози»,  сказав він. 

За його словами, цими днями відбулися важкі ракетні удари через те, що російська федерація потерпіла цілу низку стратегічних поразок. Перша  історичний саміт НАТО, на котрому збільшився блок таких країн, як Фінляндія і Швеція. Паралельно також відбувся саміт G7, на якому чітко озвучили, що Україна буде мати стільки допомоги, скільки потрібно на практично невизначений час. 

«Насправді, для путіна це дуже серйозні ляпаси. Більше того, противник не може досягнути задекларованих успіхів по лінії розмноження, тому вдається до єдиної зрозумілої йому тактики  посівання жаху, паніки і смерті серед мирного населення.  Коли вони не можуть вирішити проблему на полігоні, то вдаються до різанини. По-іншому вони не можуть, не вміють, не будуть» додав він.

Експерт додав, що ракетні обстріли української території неминучі, однак система зброї, яку Україна має можливість отримати, суттєво покращить ситуацію. 

Читайте також: Нам треба заново створити нову версію країни. Павло Шеремета про реформи

«Вони (системи зброї.  ред.) суттєво покращують ситуацію, але не відміняють. Противник також вчиться, і всі ракети, які вони запускають, це так звані розумні ракети, які вміють долати систему ППО. Тому якась частина ракет буде долітати. Запас ракет у них доволі великий. Новітні ракети класу «Калібр» та «Іскандер» закінчуються, але старих протикорабельних ракет у них багато», – сказав експерт.

Він також наголосив, що завдання росії  знищити українську націю, а вся нація рф  злочинці, і поки імперія не потерпить свою кінцеву і безумовну поразку, ми не зможемо видихнути. 

«Якщо хтось думає, що завтра помре путін, ми видихнемо і війна закінчилася  це величезна, фундаментальна і смертельна помилка, адже нічого не закінчиться. Може призупинитися, умовно прийде до влади хтось інший і через 10 років почне знову цю війну. Доки вони не розчленуються на 15 чи 20 держав, ми не видихнемо. Це цивілізаційна війна, яка триває з ХІІІ ст. з хвилями, вона не припиняється», – додав він. 

Додамо, що в програмі «Тема тижня» цього тижня з військовим експертом Петром Черником обговорили також ситуацію на фронті, обстріли Кременчука, бої за Лисичанськ та системи HIMARS в Україні. 

Антоніна Костик

Відео: Твоє Місто 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!