Ракетні удари по інфраструктурі «сильно» виснажують запаси ракет у рф, – розвідка Британії

1015 0
Запускалися ракети повітряного, морського та наземного базування, проте більшу частину успішно перехопили українські воїни.
Ракета «Калібр»/ Фото:umoloda.kyiv.ua

Ракета «Калібр»/ Фото:umoloda.kyiv.ua

Масовані ракетні удари по інфраструктурі України «сильно» виснажують запаси ракет у росії.

Джерело: зведення розвідки Великої Британії, Liga.net

Розвідники згадують ракетний удар 15 листопада, коли росія випустила по Україні понад 80 далекобійних ракет, цілячи в об'єкти критичної інфраструктури – ймовірно, це був один із наймасовіших ударів за весь час великої війни. Британці зазначають, що запускали ракети повітряного, морського та наземного базування, проте більшу частину успішно перехопили українські воїни.

Читайте також: Над Києвом збили дві крилаті ракети та два «Шахеди» 

Україна стикається зі «значним» зниженням потужностей у національній мережі, що вплине на доступ цивільних до комунікацій, водопостачання та опалення.

Удари такого масштабу, що продовжуються, «сильно» виснажують російські запаси звичайних крилатих ракет, оскільки деградація національної інфраструктури України стала ключовим елементом стратегічного підходу росії до кампанії, резюмували у зведенні.

Нагадаємо, 15 листопада російські окупанти випустили по Україні близько сотні ракет. Це був масований ракетний удар, головною ціллю якого були об’єкти критичної інфраструктури. Окупанти випустили крилаті ракети Х-101 та Х-555 з бомбардувальників ТУ-95 та ТУ-160. Переважна частина ракет була запущена з ростовської області та району Каспію. Крім того, з Чорного моря випустили ракети типу «Калібр».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!