Ракетні удари по області та перейменування вулиць. Головні події дня у Києві

572 0
Дайджест новин за 25 серпня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Ракетні удари по Київщині

Вночі росіяни здійснили ракетні удари по об’єктах інфраструктури Вишгородського району в Київській області. Завдяки своєчасним превентивним заходам жертв вдалося уникнути. Є незначні пошкодження споруд, втім пожежі вдалося уникнути. 

Дерусифікація

Київська міська рада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, вулиця Генерала Жмаченка стала вулицею Князя Романа Мстиславича, вулиця Маршала Малиновського – вулицею Героїв полку «Азов», площа Тульська – площею Героїв УПА, вулиця Бударіна – вулицею Українського відродження, вулиця Карла Маркса – вулицею Гуцульською, вулиця Пітерська – вулицею Лондонською, вулиця Мічуріна (у Солом’янському районі) – вулицею Морських піхотинців, вулиця Ростовська – вулицею Луцькою.

Виставка «Збережено в Україні»

У Скарбниці Національного музею історії України відкрилася виставка «Збережено в Україні», на якій представлені скіфські та грецькі старожитності, що знайшли на території нашої країни.

Громадський транспорт

Громадський транспорт повертається до звичного графіка: відсьогодні метро в режимі перевезень працюватиме до 22:00, наземний транспорт – до 22:30.

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

26-28 серпня у Києві переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!