Ракетний удар по Україні та як може змінитися проспект Чорновола у Львові. Підсумки доби

1286 0
Нині 27 січня та 338 доба героїчного протистояння російській агресії.
Кияни переховуються на станції метро під час ракетного обстрілу 26 січня. Фото: Голос Америки

Кияни переховуються на станції метро під час ракетного обстрілу 26 січня. Фото: Голос Америки

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 08:12, відбій – о 12:09. Сили ППО ЗСУ збили 20 ракет у повітряному просторі Києва. «В повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 20 ракет різного типу. Усі повітряні цілі знищені. Дякуємо ППО. На жаль, є жертви серед цивільного населення. Внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Ще двоє отримали поранення, їх госпіталізували», ­– зазначив голова КМВА Сергій Попко. За його словами, об’єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі.

Разом з тим, уламки російських ракет виявлені на території кількох районів Київської області. Як повідомляє Київська ОВА, внаслідок російської ракетної атаки в області пошкоджені енергетичний об’єкт та житлові будинки. В області застосовані екстрені відключення електроенергії.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький спростував інформацію про те, що нібито в області лунали вибухи і є влучання ракет. «Офіційно заявляю: це – брехня... …Стежте за офіційними джерелами інформації», – зазначив він.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, російська армія зранку 26 січня під час масованого ракетного обстрілу запустила по Україні 55 ракет. Із них 47 – знищила протиповітряна оборона.

Ситуація на фронті: Президент України Володимир Зеленський збирав Ставку верховного головнокомандувача, де обговорили заходи надійнішої протидії майбутнім ракетним загрозам. Окрім цього, заслухали доповіді командувачів військ оперативних напрямків щодо поточної ситуації на фронті, детально розглянули ситуацію на Бахмутському напрямку.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Площанку, Невське і Червонопопівку Луганської області та Верхньокамянське, Парасковіївку, Бахмут, Кліщіївку, Водяне, Невельське, Мар’їнку і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 9 ударів по районах зосередження противника, а також удар по позиції його ЗРК. Також уражено 4 пункти управління, 2 райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та 2 інших важливих ворожих об’єкта. Крім того, збито 3 ворожих розвідувальних БпЛА.

Акцент дня: Перспективи і розчарування. Як розвивається проспект Чорновола та що там може змінитися.

Протягом кількох останніх років виконачий комітет Львівської міськради погодив для проспекту Чорновола низку містобудівних та транспортних рішень. Зокрема, там планують збудувати торговий центр, декілька нових ресторанів, мали б завершити будівництво велодоріжки, облаштувати пішохідні переходи, громадський простір та фонтан. Tvoemisto.tv зʼясувало, як розвивається проспект неподалік центру Львова і які ще рішення потрібні для того, аби зробити його комфортнішим для мешканців.

Читайте також: На Личаківській буде новий ЖК, а забудовник має долучитися до облаштування скверу. Візуалізація. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво на Личаківській, 205, 207 погодили на засіданні виконкому ЛМР.

Ключові події:

1. Київ та область повернулися до графіків відключень світла. «Спільними зусиллями енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію в енергосистемі після атак рф на об’єкти енергетики 26 січня. У Києві та області повертаємось до графіків стабілізаційних відключень, що розміщені на сайті», – йдеться у повідомленні ДТЕК.

Читайте також: Відновлені об’єкти енергетики в Києві будуть більш захищені, – Пантелєєв. Буде змінена профільна нормативна документація і вже нове обладнання розміщуватимуть в максимально захищених місцях, як того вимагають умови війни;

2. Заступником генпрокурора призначили очільника Львівської прокуратури. Антон Войтенко куруватиме напрям нагляду за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань. Також за ним буде закріплена спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері;

3. Українці збирають підписи про розірвання договору оренди Почаївської лаври з московським патріархатом. Станом на 26 січня петицію підписало 1397 людей із 25 000 необхідних. Підписати петицію можна тут;

4. ПП «Нижанковичі – Мальховіце», який мали запустити в грудні, ще не запрацював. У чому причина. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, з боку Львівської області під’їзну дорогу до пункту пропуску вже облаштували, встановили шлагбауми та світлофори. Тобто Львівщина повністю готова до початку функціонування контрольного пункту, проте наразі не можна розпочати його роботу, поки польський бік не завершить увесь комплекс необхідних робіт;

5. У Львові майстри перетворюють ящики для снарядів та гільзи у речі для інтер’єру. Усі вторговані кошти скерують на підтримку ЗСУ.

Читайте також: Італійський стріт-арт художник намалював ще одне графіті у Бучі. Ця робота матиме назву «Символ перемоги».

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!