Ранкова атака дронами та відкриття головної ялинки. Головні події дня у Києві

681 0
Дайджест новин за 19 грудня.
Зимовий Київ. Фото: з відкритих джерел

Зимовий Київ. Фото: з відкритих джерел

Ранкова атака дронами-камікадзе

Сьогодні ворог атакував столицю дронами-камікадзе. Кілька вибухів пролунали у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. Попередньо без постраждалих. Водночас є пошкодження об‘єктів критичної інфраструктури. 

У Київській області внаслідок атаки росіян постраждали троє людей та пошкоджені дев’ять приватних будинків.  

Екстрені відключення світла 

Зранку в місті через повітряну атаку росії ввели екстрені відключення світла, під час яких графіки стабілізаційних відключень не діють.

Відкриття станцій метро «Майдан Незалежності» та «Хрещатик»

У вівторок, 20 грудня, в Києві відкриють станції метро «Майдан Незалежності» та «Хрещатик» і перехід між ними. Ці станції були зачиненими від початку широкомасштабного вторгнення росії.

Станція метро «Хрещатик» поки працюватиме на один вестибюль у напрямку вулиці Хрещатик. Вестибюлі з виходами до вулиць Інститутської та Городецького залишаються зачиненими. 

Зростання захворюваності на грип та ГРВІ

У Києві зросла захворюваність на грип та ГРВІ, зокрема і на COVID-19. Спостерігається зростання захворюваності на 2,8% порівняно з попереднім тижнем, що відбулося за рахунок дорослого населення. Зокрема, дітей захворіло – 5286 (майже на рівні минулого тижня), дорослих – 4108 осіб (зростання на 7%).

У центрі міста засвітили ялинку незламності

У центрі Києва засвітили вогні на головній ялинці на Софійській площі. Її називають ялинкою незламності. Ялинка не така велика й ошатна, як завжди – 12 метрів замість 31-го, як минулого року. 

Як відрізнити законно зрублену ялинку від незаконної 

Враховуючи, що в столиці стартував продаж ялинок на офіційних майданчиках міста, у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА пояснили, як відрізнити законно зрублену ялинку від незаконної.

Всі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку (самоклейну етикетку) з усією інформацією про походження хвойного дерева. Перевірити законність походження ялинки можна шляхом введення номеру з етикетки, яка прикріплена до ялинки, за посиланням.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!