Залужний про перемогу України та яка ситуація зі справами проти волонтерів. Підсумки доби

1283 0
Нині 1 листопада та 251 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Детектор медіа

Фото: Детектор медіа

Повітряна тривога – Куди прилетіло. Cигнал небезпеки пролунав о 07:14, відбій – о 10:04. З півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область) із літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555, 44 з них українським Повітряним силам вдалося збити.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, над Львівщиною знищили три ракети окупантів. Руйнувань і постраждалих вдалося уникнути.

Загалом, як заявив прем’єр Денис Шмигаль, атаковано 10 регіонів України та уражено 18 об’єктів, більшість – енергетичні. Він зазначив, що знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях. За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, у зв’язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури росіянами, з 31 жовтня в Україні вводяться екстренні відключення електроенергії.

На цю ж тему: Над Києвом збили майже всі повітряні цілі ворога

А також: У Молдові впала російська ракета

Ситуація на фронті: Не зважаючи на величезний тиск росії, Україна тримається, перегруповується, нарощує резерви, зміцнює оборону і поступово звільняє рідну землю. Перемога дається нам дуже важко. Але вона неодмінно буде, про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. За його словами, тільки 31 жовтня противник застосував по цивільних обʼєктах України 55 крилатих ракет Х-101 та одну керовану авіаційну ракету Х-59, 22 зенітних ракети до С-300, 4 БпЛА типу «Shahed-136» та один БпЛА «Ланцет-3». 

Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що президент росії путін чекає на зиму і настання холодів, аби зрозуміти, чи не змінять вони позицію Європи у підтримці України. Інститут прогнозує, що росія буде проводити звичайні військові операції до 2023 року, а не перейде до застосування тактичної ядерної зброї.

За даними Генштабу (станом на 6:00), окупанти в Каховці та Новочорномор’ї Скадовського району виганяють українців з осель і самі туди заселяються. Вздовж Дніпра загарбники обладнують мінно-вибухові загородження.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по районах зосередження озброєння та техніки ворога, опорних пунктах і позиціях комплексів протиповітряної оборони противника.

Акцент дня: Нам терміново потрібне нульове розмитнення електрогенераторів. Через російські атаки на інфраструктурні об’єкти в містах та селах України виникають перебої з електропостачанням. Це стосується всіх – і побутових споживачів, і державних та приватних компаній. Член Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський пропонує рішення, яке допомогло б бізнесу не припиняти свою діяльність, а отже, наповнювати державний бюджет.

На цю ж тему: Що робити, коли немає світла, газу і тепла. Поради

Акцент дня 1: Святослав Літинський: Військові бояться брати авто через проблеми з перевірками. Тvoemisto.tv вирішило дізнатися, яка ситуація з волонтерськими справами і звинуваченнями волонтерів, що конкретно змінилося або змінюється в законодавстві, аби не допускати таких випадків, із якими труднощами стикаються волонтери та як ці справи вплинули на їхню роботу й довіру до них.

Цитата дня: «Тепер люди намагаються ставитися до цього (волонтерського руху. – ред.) набагато обережніше. Втрачена горизонтальна довіра. Через такі провокації, підбурювання до вчинення псевдозлочину, який формально все ж є злочином, ти перестаєш довіряти людям, з якими працював довший час. Починаєш думати, що ви якось не так домовилися, а закон такого не передбачає».

Ключові події:

1. У ДТЕК закінчилося обладнання для ремонту атакованих енергооб’єктів. Уже є певні складнощі з його купівлею через високу вартість;

2. В Україні створять публічні точки wi-fi на випадок відключення світла. Для організації точок із сталим зв’язком розглядають застосування Tesla Powerwall та Starlink;

3. На якому етапі впровадження е-квитка у Львові і коли запрацює безготівкова оплата. Наразі у Львові триває перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті, так звана «освіта пільговика». На цьому етапі завершують друк транспортних карток для пільгових категорій населення, тестують обладнання;

4. У Підкамені відновили вежу монастиря та створили новий маршрут для паломників. Фото. Монастир є пам’яткою національного значення і частиною транскордонного паломницького маршруту;

5. У Львові планують висадити 60 тисяч тюльпанів, які відправили з Нідерландів. Квіти планують посадити довкола старого міста з особливою увагою до Оперного театру та проспекту Свободи, а також в кількох парках і трохи в районах.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на початку листопада. Нині львів’ян попереджають про погану видимість через туман.

Читайте також: «Мама по скайпу» та «Котилася торба». Куди піти на тижні у Львові

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!