«Реальна цифра вдвічі більша». Козицький назвав кількість переселенців на Львівщині

2708 0
Ймовірна реальна цифра ВПО може сягати 500 тисяч людей.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині станом на сьогодні офіційно зареєстровано понад 245 тисяч вимушено переміщених осіб, однак як зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький, реальна цифра приблизно удвічі більша.
 
«Як ВПО у Єдиній інформаційній базі даних станом на сьогодні у Львівській області зареєстровані понад 245 тисяч осіб. Реальна кількість вимушено переміщених осіб, які проживають на Львівщині, приблизно удвічі більша, оскільки багато людей поселились у приватному секторі та не реєструвались як ВПО», – заявив він. 
 
Козицький також додав, що на Львівщину двома евакуаційними потягами за добу прибули ще 58 осіб, а у Перемишль трьома поїздами вирушили 585 людей.
 
 
Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року у Єдиній інформаційній базі даних у Львівській області зареєстрували 251 тисячу внутрішньо переміщених осіб.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!