Речника «Львівавтодору» звинуватили в жорстокому поводженні з собакою. Він заперечує

7878 1
Речника ЛКП «Львівавтодор» Олексія Хміля звинувачують у тому, що він призвів до тяжкої смерті свого пса. Він визнає, що собака був його, але відкидає звинувачення.
фото: сторінка Ігоря Сайка в мережі Facebook

фото: сторінка Ігоря Сайка в мережі Facebook

18 вересня режисерка ЛОДТРК Рома Самокіш опублікувала на своїй сторінці в Facebook пост, у якому звинуватила речника ЛКП «Львівавтодор» Олексія Хміля у жорстокому поводженні з собакою. Ішлося про минулорічну історію з хворим псом, яку висвітлив зоозахисник Ігор Сайко на своїй сторінці.

Як повідомив Сайко Tvoemisto.tv, до нього звернулися сусіди Хміля з проханням врятувати його пса, якого сам хазяїн відмовлявся лікувати.

«Сусідка, яка бачила ту собаку і не могла дати з тим раду, почала шукати волонтерів, щоб допомогти їй. Коли ми вже приїхали на місце з лікарем, він сказав, що там нічого не можна зробити, треба везти в клініку на обстеження», – говорить він.

Вівчарка мала злоякісну пухлину, параліч задньої частини тіла, травму хребта та інші ушкодження, спричинені перебуванням у вологій канаві на холоді. За словами Сайка, хвору собаку з дому вигнали її власники, щоб вона не помирала в них у дворі, та забороняли сусідам зайнятися його лікуванням. Так само пса не дозволяли забрати і йому разом із волонтерами.

«Ніякі аргументи не діяли – ні мої, ні лікаря. Коли ми сказали, що звернемося до поліції, то вже погодилася віддати його за умови нерозголошення», – розповідає Сайко.

Коли нарешті вдалося відвезти вівчарку до лікарів, було запізно. Як писав Сайко, пес хворів кілька місяців, і фахівці трьох ветеринарних клінік не змогли його врятувати.

За його словами, він не знав спочатку, чий то пес. Вже після його посту у мережі Facebook йому написали люди, які впізнали тварину, і повідомили, що вона належить Олексію Хмілю. Тоді імені власників не розголошували, проте учора Сайко дізнався, що Олексій Хміль шукає нову собаку, і це його обурило. Він говорить, що в той час не мав доступу до інтернету, тому попросив Рому Самокіш, яка особисто не мала стосунку до ситуації, написати про це пост.

Олексій Хміль підтвердив Tvoemisto.tv, що мова йде про його пса Мухтара, який прибився до його двору майже сім років тому, проте заперечує, що викидав його хворого з дому.

«До мене прибився пес, я його почав підгодовувати. Потім побудував і буду, і вольєр пізніше, але він дуже звик до волі. До хати тільки приходив поїсти, пізніше навіть у дворі не дуже хотів сидіти. Тож те, що я його викинув з хати, то є неправда, бо він ніколи в хаті і не жив», – говорить Хміль.

За його словами, хребет у пса перебитий не був – лише крововилив у око, який розвинувся в гематому. Пізніше його почало паралізувати. Олексій Хміль думає, що пса хтось злякався і вдарив палицею або ж він міг побитися з іншими собаками, таким чином і отримавши травму.

Також він каже, що пес сам вилазив надвір, бо мав непосидючий характер: «Ми йому постелили покривало, а зранку він вже сповзав звідти. І я зранку приходив, витягував його, давав їсти, а на наступний день приходив і бачив, що він знову сповз».

Крім того, Олексій Хміль стверджує, що хворів пес не кілька місяців, як писали зоозахисники, а всього кілька днів.

«Розвинулася гематома за п’ять-сім днів, і я думав спочатку, що воно саме заживе. Ми з сусідом промили йому рани. Мені пропонували відвезти його до лікаря, але я  відмовився, бо то вже не раз таке було. Я знаю, що він мав сильний імунітет, і думав, що все загоїться», – пояснює він.

Пізніше, за словами Олексія Хміля, він подумав, що пса вже пізно везти до лікаря, тому не хотів, щоб його там мучили і хотів дати йому спокійно померти. Також він стверджує, що нікому не забороняв забирати Мухтара в клініку.

«Вони привезли його мені холодного, і вже наступного дня я мав його хоронити. Якби вони його не забирали, він би, може, помер спокійно, а так його там мучили, різали», – говорить він.

Після цієї ситуації, говорить Хміль, він довго не хотів заводити собаку, але врешті передумав та написав у одній зі спільнот собачників у  Facebook. Після посту Роми Самокіш йому почали погрожувати. Ігор Сайко говорить, що до нього зверталися люди з проханням надати адресу Хміля, проте він відмовився, побоюючись самосуду.


Читайте також:
19 Вересня, 2017 23:12
Віктор Нещодавно взяли песика з вулиці. Якась падла його вигнала на погибель - зима ж бо не за горами. Не вкладається в голові, як люди можуть знущатися з собак - більш відданих і вдячних тварин годі знайти. Якось біля парку культури бачив пані з песиком, у якого паралізовані задні лапки і йому для пересування змайстрували спеціальний візок для задньої частини тіла. Я був приголомшений таким людяним відношенням до тварини. А тут... Якщо цей випадок дійсно правда, то такого НЕДОречника я би не хотів більше бачити і чути як публічну особу, хіба що в буді і у вольєрі, що він збудував - йому саме там місце. Я думаю, що зі мною погодяться багато людей. І про закон про ставлення до тварин також варто би було згадати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!