На правах реклами

Реформа освіти у Львові: 5 кроків до змін від активістів та експертів. Відео

2795 0
Сучасні школи з якісним управлінням, цікаве навчання з практичними навиками, мотивовані вчителі, які активно розвиваються: у Львові ініціюють реформи в освіті. Активісти Української Галицької Партії спільно з експертами розробили низку стратегічних пропозицій для покращення освітньої системи в Україні.
фото: school23.lviv.ua

фото: school23.lviv.ua

Загалом ініціативна група розробила стратегічний документ, де детально описані проблеми, варіанти вирішення і механізм реалізації. Зараз активісти презентують скорочену версію. Мова йде про концепцію п'яти кроків, які змінять шкільну освіту.

У Галицькій Партії вважають, що суттєво покращити ситуацію в школах зможе нова система управління навчальними закладами. Впровадження принципу фінансування “Гроші за дитиною” зможе започаткувати здорову конкуренцію між навчальними закладами та мотивацію до змін. Заохочувати найкращих вчителів та допомагати розвиватися зможе якісний Центр розвитку вчителів.

Батьки зможуть активно впливати на розвиток школи, маючи більше повноважень. Цього можна досягнути із запровадженням  повноцінних та ефективних Батьківських рад.

Учні повинні отримувати не лише теоретичні знання, а й практичні навики для життя. Мова йде про основи психології, фінансової грамотності, управління часом, комунікації. Усе це може бути об’єднано у курс особистісного розвитку та впроваджено у школах.

Ось так коротко виглядають 5 кроків, впровадження яких потягне за собою системні зміни. Так вважають в Українській Галицькій Партії і переконують, що усі ці речі можна втілити на місцевому рівні. Не потрібно чекати на Київ, закони і постанови. Загалом законодавство сприяє втіленню змін.

Цікаво, що до роботи ініціативної освітньої групи долучаються і активні львів'яни, батьки, вчителі. Вони вважають, що зміни треба починати знизу.

До роботи ініціативної освітньої групи долучитися легко. Варто лише заповнити коротку форму. http://uhp.org.ua/join-initiative/

Детальніше дивіться у сюжеті:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!