Реформування податкової інспекції у Львові: 5 нововведень

1887 0
В Україні проводять реформування Центрального офісу з обслуговування великих платників податків, яка передбачає якісно новий рівень обслуговування бізнесу. Про це сьогодні, 13 січня, під час прес-конференції щодо підсумків роботи інспекції за 2015 рік, повідомив начальник СДПІ з ОВП у м. Львові МГУ ДФС Юрій Гринів.
фото: orativ.com.ua

фото: orativ.com.ua

1.      У Центральному офісі проводитимуться кадрові зміни. Кожне підприємство отримає свого податкового консультанта-координатора. Великому бізнесу для вирішення проблемних питань не потрібно буде звертатися до різних підрозділів, адже консультант матиме всі можливості для оперативного вирішення в правовому полі усіх питань.

2.      Одна з головних та стимулюючих новацій для бізнесу – cкасування планових та зустрічних перевірок великих компаній, а також отримання відшкодування ПДВ в автоматичному режимі. Крім того, для таких платників будуть спрощені й процедури митного оформлення товарів.

3.      Окрім вже діючих 14 сервісів, платникам буде також запропоновано електронну перевірку та уніфікацію бухгалтерського ІТ забезпечення.

4.      Для зручності платників реформовано структуру Центрального офісу. На базі офісу створено єдину юридичну особу, що забезпечить єдиний підхід до всіх платників. Центральний офіс матиме сім управлінь в регіонах України та п’ять відділень. Таким чином компанія-платник зможе обрати за зручністю будь-яке відділення, в якому обслуговуватиметься.

5.      Центральний офіс з обслуговування великих платників податків матиме сім управлінь в регіонах країни та п’ять відділень. Відтак, у Львові податкова інспекція обслуговуватиме великих платників податків із восьми областей Західної України. Зокрема, з метою покращення рівня обслуговування великих платників податків, у структурі СДПІ з ОВП у Львові МГУ ДФС створюються на правах відокремлених підрозділів Івано-Франківське, Луцьке та Тернопільське управління. У 2016 році всього на обліку в СДПІ у Львові перебуватиме 160 великих платників податків, з яких 108 – це нові платники, які включені у реєстр великих платників на 2016 рік. Найбільша кількість платників (78) обслуговуватиметься безпосередньо працівниками СДПІ з у м. Львові. Решта платників розподілені між трьома відділеннями у приблизно рівній кількості: Луцьке відділення – 28, Івано-Франківське відділення – 30 та Тернопільське відділення – 25.

Джерело: zik.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!