Реформи ЖКГ і СБУ. З чим ідуть на вибори кандидати 115 округу

1406 0
Що планують робити у Верховній Раді Юрій Михальчишин, Михайло Хміль та Богдан Рабешко.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Медіа-хаб «Твоє місто» в межах інформаційно-просвітницького проекту «Свідомі вибори» провело цикл відеодебатів, присвячених висвітленню парламентських виборів 2019 року. Участь у дебатах брали як представники списків партій, так і кандидати-мажоритарники, а також експерти проєкту. Зокрема, про свої плани в парламенті розповіли конкуренти у 115 окрузі екссвободівець Юрій Михальчишин, колишній народний депутат Михайло Хміль та кандидат від партії «Батьківщина» Богдан Рабешко. Tvoemisto.tv занотувало найважливіше.

Михайло Хміль каже, що йде у Верховну Раду, щоб захистити надбання, які вдалось здобути за останні роки. Кандидат стверджує, що за ним ніхто не стоїть, окрім простих мешканців округу, яким він вдячний за підтримку.

«У нас вибори до парламенту, а не тестування виборця, хто має кращі шанси на наступні вибори мера», — каже він.

У свою чергу Юрій Михальчишин вважає, що ці вибори призведуть до формування «найгіршого парламенту в історії України з часів Грушевського».

«Наступне скликання Верховної Ради буде ліберальне. Це той парламент, який розпочне демонтаж суверенної української держави, і цьому треба чинити спротив», — каже він.

Відповідно, кандидат іде у парламент, щоб зупинити реванш проросійських сил та почати формувати чітку проукраїнську позицію у Верховній Раді. Одним зі своїх перших кроків на посаді народного депутата називає недопущення до посади спікера Віктора Медведчука.

На думку Богдана Рабешка кожен народний депутат зобов'язаний дотримуватись суверенітету України, вболівати за мир та сильну професійну армію. Його плани у Верховній Раді очевидно збігаються з планами його партії — це і здешевлення газу для населення, і покращення у сфері медицини та освіти, реформи яких, за його словами, провалені.

«Спілкуючись з людьми, я бачу, що вони розчаровані у цій владі. Пенсіонери живуть на 2 тис. грн — це незаконно. Люди працювали все життя, а тепер влада примушує їх рахувати копійки та купляти лише необхідне. У них немає коштів навіть на ліки», — каже він.

Якщо Богдан Рабешко стане народним депутатом, то перш за все ініціюватиме законопроєкти, пов'язані з житлово-комунальним господарством. Він вважає, що потрібно приймати державну програму капітальних ремонтів.

Натомість Юрій Михальчишин пропонуватиме законопроєкт, який стосуватиметься юридичного закріплення неприпустимості переслідування за військові злочини учасників ООС. Також він каже, що має готові напрацювання до закону про СБУ.

«Надмірно велика кількість людей в погонах, м'яко кажучи, перевантажує цей орган, перешкоджаючи йому перетворитися в повноцінну спецслужбу. Носити погони і мати військові звання мають виключно співробітники військової контррозвідки і спецпідрозділів по боротьбі з тероризмом. Загалом реформа спецслужби має базуватися на на трьох китах: контррозвідка, боротьба з тероризмом та інформаційно-аналітичне забезпечення», — каже він.

Михайло Хміль вважає пріоритетними закони, які стосуватимуться економічної сфери, але каже, що спершу реагуватиме на ті ініціативи, які висунуть його колеги.

Більше про плани кандидатів у Верховній Раді можна переглянути на відео нижче.

Реалізовано в межах проекту за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!