Реєстрацію ФОПів на «карантинні» 8 тисяч відтермінували

1681 0
Із 12 квітня доступ до подачі заявки на допомогу у «Дії» перенесли на 19 квітня.
Фото: pbank24.com

Фото: pbank24.com

Надсилати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги від держави ФОПи та наймані працівники з «червоних» карантинних зон зможуть з 19-го квітня. Про це нас своїй сторінці у Тelegram-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше доступ до подачі заявки на допомогу у «Дії» обіцяли вже з 12 квітня.

«З 19-го квітня ФОПи та наймані працівники з «червоних» карантинних зон зможуть надсилати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги від держави. Механізм подачі заявок залишається простим та зручним – через портал чи застосунок Дія. Зараз на цю програму підтримки планується витратити близько 3 млрд грн», – каже він.

Читайте також: Хто може отримати держдопомогу у 8 тисяч грн. Кабмін оголосив повний перелік

Закон про підтримку малого бізнесу і людей у «червоних» зонах карантинних обмежень набув чинності у п’ятницю, 9 квітня.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 30 березня підтримала за основу і в цілому президентський законопроєкт №5300, відповідно до якого пропонують виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.
 
Кабінет міністрів України затвердив перелік видів економічної діяльності, за якою ФОПи і наймані працівники можуть претендувати на державну допомогу в червоній зоні епіднебезпеки. Йдеться про одноразові виплати у 8 тисяч гривень. Відповідно до постанови №329, матеріальну допомогу можуть отримати ФОПи та наймані працівники, які займаються лише певною діяльністю. Із переліком можна ознайомитися тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!