Рекламні щити зникнуть з українських доріг

3620 1
Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури підтримав законопроект щодо заборони розміщення рекламних носіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.
фото: antonshevtsov.com

фото: antonshevtsov.com

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, нині уздовж доріг загального користування розміщено понад 6 тисяч рекламоносіїв, при цьому 75% з них встановлено з порушенням чинних нормативно-правових актів.

Згідно з результатами опитування, проведеного Департаментом ДАІ МВС України, 82% респондентів визнали, що зовнішня реклама відволікає їх від керування автомобілем.

Читайте також: Ринок зовнішньої реклами зміниться. 5 фактів

«Зміни стосуються лише доріг загального користування поза межами населених пунктів. Такий закон нам потрібен і для покращення безпеки руху на дорогах, і з естетичної точки зору. Окрім того, це вимога міжнародного законодавства, зокрема Європейської угоди про міжнародні магістралі, яка забороняє розміщення рекламних щитів на сторонах міжнародних доріг», - заявив Вощевський.

Згідно з проектом, законно встановлені рекламоносі будуть демонтовані лише після закінчення терміну дії дозвільних документів.

Джерело: Економічна правда


Читайте також:
23 Червня, 2015 14:55
Олександр Де номер законопроекту? чи це просто ПіаР від ДАї чи інших органів на збільшення поборів для видачі дозволів?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!