Реконструкція Замарстинівського парку здорожчає майже вдвічі

3286 0
Проект уже відкоригували та відправляють на експертизу.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Вартість реконструкції Замарстинівського парку у Львові подорожчає від 8 млн гривень – до приблизно 16 млн гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний інженер ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський.

Читайте також: Як виглядатиме Замарстинівський парк у Львові. Візуалізація

Проект уже відкоригували та відправляють на експертизу. Вона триватиме приблизно місяць, після чого оголошуватимуть новий тендер.

«Попередньо виконали земляні роботи, частково почали прокладати одну доріжку, поклали "гофру" під кабелі, завезли землю. Проект довелось коригувати, оскільки не врахували складний рельєф парку: з верхньої частини на доріжку почало намивати намул та глину», – каже Володимир Чишинський.

Водовідведення мали облаштувати на вулиці Мазепи, натомість тепер його облаштують на вулиці Орлика. Загалом реконструкція передбачає оновлення нижньої частини парку – центральної алеї з освітленням, новими деревами,  клумбами та вуличними меблями.

Візуалізація Групи 109

Читайте також: На перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА збережуть сквер

Нагадаємо, у 2016 році проект реконструкції Замарстинівського парку став одним із проектів-переможців Громадського бюджету. Автори проекту непокоїлися через неодноразове перенесення тендеру, оскільки затягували початок робіт, що мали завершити ще до кінця 2017 року. Однак переможця аукціону – корпорацію «Комунальник» – визначили у січні 2018 року та уклали з ним річну угоду. Навесні торік тут почали реконструкцію: розібрали доріжки та зрізали деякі дерева. Тоді на роботи виділили 3,9 млн гривень. 

Довідка

Замарстинівський парк закладали 1978 року. У вісімдесяті тут облаштували атракціони та дитячу залізницю, колесо огляду й дитячий майданчик. Занепадати парк почав ще за радянських часів. Із атракцій тут залишився оглядовий майданчик, із якого видно Високий Замок, та лавки, які поставили кілька років тому.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!