Реконструкцію озера на вулиці Панча планують завершити до наступного Дня Львова

1606 0
Спершу йшлося про те, щоб завершити всі роботи до кінця 2022 року, але місто домовилося з підрядником про швидше виконання.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові продовжують реконструкцію озера на Панча: там вже провели демонтажні роботи, влаштували дренаж по дну та навколо водойми, підключили каналізаційну систему.

Наразі ж тривають роботи з влаштування щебеневого шару дна водойми, прокладання кабелів електропостачання навколо озера, мощення тротуарних доріжок, а також підготовчі роботи для влаштування гумового покриття на дитячому майданчику.

Читайте також: Коли закінчать реконструкцію озера на Панча і яким воно є зараз. Фото, відео

У міськраді заявили, що хочуть скоротити терміни виконання робіт і здати озеро в експлуатацію до Дня міста, а раніше йшлося про те, що закінчать його до кінця 2022 року.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що його зроблять до кінця 2021 року якщо буде достатньо фінансування. Загальна вартість проєкту реконструкції озера на Панча становить 21 млн гривень. Ця цифра стала відома вже після того, як підрядник виграв тендер. 

Як повідомляла під час прямої трансляції Tvoemisto.tv авторка проєкту громадського бюджету Наталія Процак, у 2016 році озеро пересохло і від того часу громада боролася за його відновлення. На 4-ий рік вони отримали перемогу у громадському бюджеті і відтоді працюють з проектантами й хочуть, щоб озеро стало місцем для відпочинку.

Щодо самого озера, то невідомо, чи наповнювалося воно колись з джерел. Раніше тут могло бути невеличке озеро або навіть котлован, із якого почали бити джерела. Тоді його так і залишили. 

Додамо, що роботи із облаштування території довкола озера на вулиці Панча почали минулого року. Їх проводить ТзОВ «Будівельна компанія «Захід нео буд» за понад 21 мільйон гривень.

Проєкт, за яким облаштовують простір розробив ЛКП «Інститут просторового розвитку», 650 тис. грн. Облаштовувати громадський простір та впорядкувати водойму на вул. Панча, 8-10 у Львові вирішили торік восени. Мешканці району підтримали цей проєкт на Громадському бюджеті.

Довідка

Озеро на вул. Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках минулого століття, як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву.

Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод та позбавлене природного стоку з водозбірного басейну через каналізування Клепарівського потоку у 50−80-х роках. Забудова району призвела до обміління озера.

 

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!