Реконструкцію вулиці Богдана Хмельницького можуть розпочати вже цієї осені

2853 0
Наразі грошей на реконструкцію вулиці у бюджеті не достатньо.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Частину вулиці Богдана Хмельницького можуть почати реконструювати вже у вересні. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Читайте також: Міськрада Львова погодила ескізний проект реконструкції вулиці Шевченка. Схеми

За його словами, проект, який виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», перебуває на державній експертизі. Вона триватиме ще приблизно 10 днів. Після цього, за наявності фінансування, департамент зможе оголосити тендер.

«Ми готові розпочати роботи вже у вересні, але за умови наявності необхідного фінансування. Зараз на реконструкцію вулиці в бюджеті є близько 10 млн гривень, при загальній вартості майже 200 млн грн. Очевидно, що цього замало, щоб розпочати роботи», – каже Олександр Одинець.

Йдеться про ділянку від вулиці Опришківської до кільця на вулиці Липинського. Додамо, що на початку року в бюджеті розвитку на ці роботи заклали 40 млн гривень.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

За проектом, на вулиці з’являться велосмуги та нове озеленення, а на ключових перехрестях, де авто найчастіше стоять у заторі, реорганізують рух. 

Проїжджу частину вулиці залишать асфальтованою. Вона матиме дві смуги руху по 3,5 м кожна. Третя епізодична смуга з’являтиметься перед перехрестями. 

Саму вісь вулиці змістять таким чином, аби тротуари з обох боків були приблизно однаковими. На широких тротуарах облаштують невеликі громадські простори з лавками, велостійками та парковим освітленням. Уздовж вулиці у міждеревному просторі облаштують кишені для паркування, які замостять бруківкою. Детальніше про проект реконструкції вулиці Богдана Хмельницького читайте за посиланням.

Читайте також: Як виглядає оновлена вулиця Римлянина у Львові. Фото

Нагадаємо, що частину вулиці Хмельницького до Промислової відремонтували у 2015 році в межах реконструкції вулиць уздовж трамвайного маршруту №6 за кошти ЄБРР.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!