«Рекордні» 5 804 за добу. У МОЗ готують нові рішення для боротьби із Covid-19

1860 0
Залишається не розв’язаною проблема із доплатами до зарплат медпрацівникам за вересень. Зокрема, не відбулися виплати майже в 160 закладах у різних областях.
Фото: Obi Onyeador for unsplash

Фото: Obi Onyeador for unsplash

МОЗ задля збільшення кількості ліжкомісць має розглянути можливість залучення відомчих лікарень та установ Національної академії наук. Водночас головам обласних адміністрацій доручили мобілізувати всі служби та налагодити координацію роботи з МВС і Держпродспоживслужбою для контролю за дотриманням карантину. Про це йшлося під час наради за участі прем’єра Дениса Шмигаля та секретаря РНБО Олексія Данілова.

Читайте також: В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

За словами Шмигаля, за попередню «рекордну» добу (понад 5 800 хворих) лідером стала Харківська область, де захворіли 630 людей. Найбільші темпи захворювання також у Києві та Одеській області. Натомість дещо стабілізувалася ситуація в західних областях.

Головному санітарному лікарю Віктору Ляшку та головам облдержадміністрацій доручили поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній. «На їх основі ми будемо розвивати контактні центри. Один із найбільших пріоритетів – швидке розгортання системи виявлення контактних осіб», – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогодні залишається не розв’язаною проблема із доплатами до зарплат медпрацівникам за вересень. Зокрема, не відбулися виплати майже в 160 закладах у різних областях.

«Попрошу міністра охорони здоров’я надати інформацію. На її основі уряд робитиме подання на ОП для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА. Будемо ставити питання звільнення відповідних керівників ДОЗ», – сказав він.

Окрім того, міністр охорони здоров’я Максим Степанов також повідомив, що сьогодні на засіданні уряду винесуть декілька постанов, в тому числі – стосовно забезпечення киснем. Мають виділити та розподілити по регіонах відповідні кошти в межах субвенції. Він додав, що МОЗ готове у стислі терміни сертифікувати виробників медичного кисню.

Читайте також: Чому в гірських районах майже не хворіють на Covid-19. Пояснення епідеміолога

Також МОЗ задля збільшення кількості ліжкомісць має опрацювати питання стосовно можливого залучення відомчих лікарень та установ Національної академії наук. А голови ОДА – мобілізувати всі служби та координувати роботу з МВС і Держпродспоживслужбою, зокрема щодо проведення масових заходів. Окрім того, вони мають відпрацювати маршрутизацію пацієнтів, хворих на Covid-19.

Рішення стосовно посилення медичної системи та заходів реагування на зростання захворюваності на коронавірус планують розглянути нині на засіданні уряду та комісії з ТЕБ та НС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!