Рекорди Covid-19 в Україні. За добу від коронавірусу померли більше сотні людей

5025 0
Водночас 1 920 пацієнтів вчора одужали.
Фото ілюстративне. Vladimir Fedotov

Фото ілюстративне. Vladimir Fedotov

За минулу добу, 9 жовтня, в Україні внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції померли 108 пацієнтів. Це найбільша кількість осіб, які померли з початку пандемії від цього вірусу в нашій країні. Про це сьогодні на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Яка різниця, що в лікарні немає місць, якщо дорога до неї освітлена 

Він також наголосив, що у стаціонари госпіталізували за минулу добу рекордних 990 пацієнтів. За його словами, це найбільша кількість госпіталізацій з початку пандемії в Україні. Станом на 10 жовтня у лікарнях перебуває понад 19 тисяч осіб із підтвердженим діагнозом Covid-19 чи підозрою на нього.

Зазначимо, що на Львівщині за добу померли 9 пацієнтів із підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

Читайте також: На Covid-19 хворіють повторно. Чи варто панікувати

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 9 жовтня, коронавірус лабораторно підтвердили у 5 728 людей (на 76 менше, ніж за попередню добу).1 920 пацієнтів вчора одужали, а 108 – померли від ускладнень.

За словами міністра Степанова, Україна починає підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на Covid. Глава МОЗ порівняв ситуацію з коронавірусом в країні з тією, що була весною в Іспанії та Італії. Також Степанов заявив, що шукатиме з фахівцями нову форму контролю за поширенням Covid-19, адже люди не дотримуються епідемправил.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!