Ректор одного з львівських вишів виступив на підтримку призначення Шкарлета міністром освіти

10020 0
Ректор Юрій Бобало підписав звернення до президента, аби пришвидшити призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України.
фото: m.day.kyiv.ua

фото: m.day.kyiv.ua

Голови об'єднань ректорів українських вишів та Профспілки працівників освіти і науки звертались до президента Володимира Зеленського з проханням пришвидшити призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Серед них є підпис і ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Бобала. Відповідний документ оприлюднила osvita.ua з посиланням на РБК-Україна.

Тоді автори звернення наголошували, що відсутність протягом півроку повноправного очільника Міністерства освіти і науки України негативно позначається на авторитеті як самого міністерства, так і керованої ним галузі. Підписанти висловили переконання, що призначений тимчасово виконуючим обов'язки міністра Сергій Шкарлет має значний управлінський досвід та фахово розуміє проблеми освіти.

Окрім цього, інформацію стосовно підпису ректора Юрія Бобала у зверненні повідомив вчора, 21 грудня, один із протестувальників на мітингу студентів проти призначення Сергія Шкарлета міністром освіти у науки. Tvoemisto.tv вело стрім з їхнього мітингу під стінами Львівської ОДА.

Такі акції протесту проти новопризначеного міністра проходять ще у кількох містах України (Миколаїв, Хмельницький, Чернівці, Суми, Харків, Київ, Житомир, Вінниця, Львів, Чернігів, Луцьк, Одеса, Тернопіль, Кривий Ріг). Зокрема, через те, що він був членом «Партії регіонів», також його звинувачують у плагіаті (науковці знайшли плагіат на семи сторінках статті з восьми).

Tvoemisto.tv також намагалося сконтактувати з ректором Юрієм Бобалом, однак він не захотів надавати коментар. У пресслужбі «Львівської політехніки» Tvoemisto.tv сказали, що коментар зможуть надати тільки завтра, осклільки нині в університеті засідає Вчена рада. 

Додамо, що загалом лист про призначення Шкарлета міністром підписали: президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів Леонід Губерський, голова Асоціації ректорів технічних навчальних закладів Михайло Згруровський, голова Асоціації представників аграрних навчальних закладів Станіслав Ніколаєнко, президент Академії педагогічних наук Василь Кремінь, голова Ради ректорів вищих навчальних закладів київського вузівського центру Петро Куліков, президент Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи Віктор Андрущенко, голова Ради ректорів закладів вищої освіти одеського регіону Сергій Степаненко, голова правління Всеукраїнської асоціації працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Валерій Булгаков, голова Ради ректорів закладів вищої освіти Львівського регіону Юрій Бобало, голова Асоціації університетів України Олексій Чебикін, голова Профспілки працівників освіти і науки Георгій Труханов, голова Київської міської організації працівників освіти і науки Олександр Яцунь.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!