Рекультивацію Грибовичів розпочнуть до кінця року

2587 0
Французькі проектанти з Egis розповіли про плани робіт з рекультивації звалища та проектування сміттєпереробного комплексу.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Попередні роботи в Грибовичах розпочнуться ще до кінця року, а проектування нового сміттєпереробного комплексу розпочнуть в серпні цього року. Про це сьогодні, 23-го травня під час прес-конференції повідомив керівник проекту компанії Egis Крістофер Раунд. 
 
 
Найближчий місяць розробляють проект першочергових протиаварійних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, повідомив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак: «Вони включають виконання робіт, щоби убезпечити подальший зсув, вирішення проблеми непоширення фільтратів, пілотні свердловини, що дозволять оцінювати кількість біогазу на полігону. Потім ці інженерні споруди увійдуть в загальну систему дегазації полігону в проекті рекультивації».
 
Egis лише проектує роботи. Підряник буде обраний на конкурсі після затвердження проектної документації, підкреслилиа начальниця управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак
 
 
Рекультивація звалища, пошук ділянки під новий полігон та проектування сміттєпереробного заводу йтимуть паралельно, повідомив Крістофер Раунд. За словами директора департаменту ОДА Назарія Романчука, під новий полігон область запропонувала 14 ділянок, але з них проектанти розглядають тільки чотири. 
 
 
Ольга Сивак повідомила, що до 12 травня ЛМР направила оновлений пакет документів для отримання кредиту ЄІБ та сподівається на розгляд заявки за пришвидшеною процедурою. Місто розраховує отримати 75 млн євро на рекультивацію Грибовичів та будівництво нового сміттєпереробного комплексу. Сергій Бабак вважає можливою альтернативою кредиту проведення інвестиційного конкурсу. Раніше про готовність профінансувати перші етапи рекультивації також заявив ЄБРР
 
 
Яку технологію буде застосовувати сміттєпереробний комплекс в Egis ще не кажуть, спершу інженери досліджують структуру сміття. Сергій Бабак назвав проект «умовно сміттєспалювалювальним заводом». Як повідомляло Tvoemisto.tv, Egis рекомендує зводити такий комплекс на території ТЕЦ-2, що у Личаківському районі. 
 
Зоя Красовська
Фото авторки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!