Релігійні організації звільнили від податку на нерухомість

1536 0
Релігійні організації не платитимуть податок на нерухомість. Про це йдеться в змінах до Податкового кодексу, які сьогодні 248-ма голосами ухвалила Верховна Рада, пише УНІАН.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Відповідно до внесених змін, звільняються від такого податку об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність.

Закон набере чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування. Також органам місцевого самоврядування рекомендовано у місячний термін з дня опублікування цього закону переглянути рішення щодо встановлення на 2015 рік податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) для об'єктів нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій.

Джерело: УНІАН

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!