Коли у Львові завершать ремонт вулиці Лисенка. Фото, відео

3749 0
Ділянку від вулиць Заньковецької до Лісної замостять бруківкою з вулиці Хмельницького.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Частину вулиці Лисенка, на ділянці від вул. Заньковецької до Лісної, планують повністю відкрити не у жовтні наступного року, як вказано у паспорті об’єкту, а набагато швидше – до кінця 2020 року. Наразі на 250 метрах ділянки замінюють старий колектор, інженерні мережі, водостоки, далі вулицю замостять бруківкою.

Роботи виконує ТОВ «Будівельні споруди міста». Загальна вартість робіт становить 14 млн 200 тис. грн.

За словами голови Личаківської райадміністрації Івана Лозинського, це вже третій завершальний етап робіт на вулиці Лисенка.

«Капітальний ремонт вулиці почали ще в 2015 році. На першому етапі ремонтували відрізок від вулиць Винниченка до Гуцульської, другий – від Гуцульської до Заньковецької, а ось зараз це третій завершальний – від Заньковецької до Лісної. Його розпочали 15 вересня», – каже Іван Лозинський.

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

Найскладніші на ділянці, за словами представника проєктантів, є роботи з колектором. «Колектор був в аварійному стані, його не міняли вже 50 років. До того ж, він дуже глибокий – місцями до 6,5-8 метрів», – каже представник проєктантів Олександр Мельник.

Частину колектора, який сягає ділянки від вулиці Лисенка та Заньковецької, вже підключили, а поверхню замостили бруківкою. Через 7-10 днів відкриють другу частину: Заньковецьку – Лисенка.

Серед інших планів проєктантів – замінити водопровід, дощові стоки, піщані подушки, поставити металеві опори, щоб через замулення не було зсувів грунту.

Читайте також: На ремонт закрили частину вулиці Бандери. Як курсує транспорт

Також на ділянці замінять дорожнє покриття. Раніше на дорозі лежав асфальт, а 20 см від бордюра лежав камінь. Зараз замість колотого каменю використають існуюче покриття – бруківку з вулиці Хмельницького.

Проєктом також передбачили дві смуги руху шириною 2,75 метрів із влаштуванням паркомісць і стоянками для маломобільних людей, а саме на ділянці зроблять пологі з’їзди з влаштуванням тактильної плитки та паркомісця збільшеної ширини.

«Термін завершення ремонтних робіт спочатку був вказаний один – жовтень 2021 року. Але такі дати були попередні, бо не знали, як буде із фінансуванням. Зараз обігові кошти є, крім того додали ще й коштів з бюджету розвитку. Думаю, що до 15-20 листопада ми завершимо прокладати колектор, а потім зможемо приступити до бруківки. Якщо дозволить погода – ремонт зможемо завершити ще цього року», – каже Іван Лозинський.

За його словами, наразі з передбачених більш ніж 14 млн грн виділили лише 5 млн 200 тис. грн.

«По ходу робіт все дофінансовуватимуть. Підрядник навіть готовий робити за свої кошти, з умовою, що місто віддасть», – додав Іван Лозинський.

Читайте також: Частину вулиці Богдана Хмельницького, від Опришківської до Механічної, відкрили для проїзду

Після завершення усіх ремонтних робіт буде альтернативний шлях для проїзду Личаківської. Зокрема, з Личаківської можна буде повернути на вулицю Мучну, далі на Круп’ярську, Піскову, Лісну, об’їхати Лисенка і виїхати на Високий замок.

Нагадаємо, у Львові бруківку із вулиць Богдана Хмельницького, Чернівецької та площі Двірцевої зберігають на Пластовій.

Ольга Шведа

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!