Ремонт дороги на Львівщині, про яку священник зняв кліп, може коштувати 300 млн грн

2439 0
Ремонтувати дорогу хочуть ще цього року.
Фото: Галнет

Фото: Галнет

Ремонт 13-ти кілометрів дороги Мшанець – Стрілки, що на Старосамбірщині, може коштувати близько 300 млн грн. Про це повідомили у ЛОДА з посиланням на директора департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Читайте також: На Львівщині завершили кількарічну реконструкцію дороги Львів – Пустомити – Меденичі

Договір на виготовлення ПКД підписали ще а грудні торік. Наразі проєктанти провели геологічні, геодезичні дослідження. Проєкт уже на погодженні в поліції.

Орієнтовна вартість капремонту дороги становитиме 270-300 млн. грн.

«Як тільки отримаємо проєктно-кошторисну документацію, то далі будемо шукати фінансовий̆ ресурс для того, щоб зреалізувати цей проєкт. Окрім того, розглядатимемо можливість винайдення додаткового фінансування для ліквідації проблемних ділянок на цій дорозі», – додав Орест Шуліковський.

Нагадаємо, торік у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А 5 серпня отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбук ще одне відео. 

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло на своїй сторінці у Фейсбук пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати або наступного року, або якщо цього року виділять додаткове фінансування. Тоді в коментарі Tvoemisto.tv отець Роман Гром зазначав, що мешканці готові перекривати дорогу. На пікет селяни вийшли 30 вересня.

Читайте також: На Львівщині будують нову кільцеву розв’язку. Фото

Додамо, що у 2016 році відремонтували один кілометр асфальтованої частини, торік оновили ще 1,1 км. Аби відремонтувати всю протяжність дороги, за умови одного шару асфальтобетонного покриття, необхідно близько 60 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!