Ремонт двох прикордонних доріг на Львівщині планують завершити до кінця року

2228 0
Окрім цього, хочуть провести більшу частину робіт на ділянці «Рава-Руська – Червоноград».
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Через воєнний стан на Львівщині не проводять жодних робіт, як-от капітальних ремонтів, реконструкцій чи поточних середніх. Наразі працюють лише на тих ділянках, де передбачені кошти у межах польського кредиту. Так, до кінця року планують завершити ремонт прикордонної дороги «Самбір  Нижанковичі», який почали минулоріч. Станом на зараз на цій ділянці провели ⅔ запланованих робіт. Про це під час брифінгу сьогодні у відповідь на запитання журналістки Tvoemisto.tv повідомив керівник Служби автомобільниї доріг у Львівській області Олег Береза.

«Цього року маємо намір завершити «Самбір  Нижанковичі». ⅔ частини робіт уже виконані, 7 мостів вже відремонтували або в ремонті. Роботи до пунтку пропуску активно тривають, однак, оскільки цінові показники змінилися, зараз проводимо з підрядниками коригування. Якщо все буде гаразд, то плануємо по «Нижанковичах» та «Смільниці» завершити до кінця року. Щодо другої ділянки, то на 3 км дороги «Смільниця – Старий Самбір» ведуть роботи»,  каже він.

Окрім цього, хочуть провести більшу частину робіт на ділянці «Рава-Руська – Червоноград». 

«Ця дорога дуже важлива. Щоправда, зараз ситуація непередбачувана, усе може змінитися в будь-який момент», – зазначає він.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу збудують не скоро

Додамо, що напередодні розширили можливості переходу на ПП «Краківець - Корчова». Також там і біля ПП «Рава Руська» облаштують місця для відстою великовагового транспорту, аби машини не створювали заторів біля пунктів пропуску. Роботи вже тривають.

«Загалом у межах експлуатаційного утримання Служба автомобільних доріг у Львівській області має 1800 км доріг, які ми ремонтуємо, приводимо до належного стану, ліквідовуємо ямковості, тріщини. Так, ліквідвували майже всі ямковості по міжнародних, національних, регіональних дорогах», – додає Олег Береза.

Читайте також: На трасі Львів – Радехів – Луцьк провалився міст. Фото

Нагадаємо, що у 2020 році на Львівщині розпочали ремонт п’яти доріг, що ведуть до кордону з Польщею. Йдеться про дороги КПП «Смільниця» – Старий Самбір»(3 км), «Грушів – Немирів»(9 км), «Червоноград – Рава-Руська» (53,14 км), «Яворів – Грушів»(20 км) та «Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий» (46,4 км). Ремонт виконують за кредит у 60 млн євро від уряду Польщі. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Так, уже вдалося повністю відремонтувати дорогу «Мостиська – Краковець», а також завершили ремонт на дорозі «Яворів – Грушів. Водночас ремонт на дорозі «Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий» продовжили у травні минулого року. Протяжність дороги становить 40 км. До розбудови долучився уряд Польщі, який виділив 19,5 млн євро кредитних коштів на реалізацію цього проєкту. Автодорога «Самбір  Нижанковичі» веде до облаштвування пункту пропуску, вартість будівництва якого становить 109 млн злотих. Роботи планують завершити протягом 4 роки.

Tvoemisto.tv проаналізувало реалізацію програми президента «Велике будівництво» на Львівщині та з’ясувало, чи справді варто говорити про гучні масштаби у реконструкції та будівництві доріг в Україні, зокрема у Львівській області.

Ольга Коваль
 
Відео Марти Байдаки

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!