Ремонт пологового відділення Львівської обллікарні планують завершити в листопаді

2653 0
Медзакладу бракує робочих – штукатурів, електриків тощо.
Фото: Олександр Ганущин

Фото: Олександр Ганущин

Ремонтні роботи у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні повільно, але тривають. Завершити їх планують у жовтні-листопаді. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник головного лікаря з господарсько-економічних питань Роман Бакай.

«Роботи ведуться. Але дещо повільно, тому що бракує штукатурів, малярів, електриків тощо. Багато людей цієї професії виїхали за кордон», – каже Роман Бакай. З понеділка, говорить він, очікують робоче підсилення.

Читайте також: Пологи в Україні коштуватимуть 8-9 тисяч гривень

Роман Бакай додає, що фінансування є – у найближчі місяці на роботи витратять близько 13 млн грн.

«4 млн грн випадково – у Києві помилились – потрапили в бюджет міста. Зараз обласна рада домовляється, щоб їх повернути нам», – додає Роман Бакай.

Ці 4 млн грн, за його словами, використають на придбання апаратури, про що ідеться в проектно-кошторисній документації. Обладнання, за його словами, вже є, чекає на гроші.

«У жовтні-листопаді, при такому насиченні робіт, як зараз, я вірю, що ці роботи завершаться. Про відкриття я говорити не готовий», – каже Роман Бакай.

Читайте також: Чому досі не відремонтували дах Львівської обласної лікарні

Торік у жовтні керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак зазначала, що під час ремонту пологового відділення ЛОКЛ виявили багато несподіваних проблем, адже медзаклад розташований у 150-річній будівлі. Через ці проблеми роботи затягнулись. Ішлося, зокрема, про каналізацію та електричну проводку.

Нагадаємо, повна вартість ремонту пологового відділення ЛОКЛ становить 56,9 млн грн. Ідеться про інженерні мережі, приміщення.

Роботи мали б виконати до 31 грудня 2018 року, втім 15 травня лікарня та «БМ Комфорт» підписали додаткову угоду, згідно з якою термін виконання продовжили ще на 1 рік. При цьому, згідно з додатковим договором, цього року на фінансування робіт виділено лише 16,5 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!