Прикордонні дороги на Львівщині відремонтують за кредит від Польщі. Перелік

4661 0
На ремонт українських доріг Польща виділила 68 мільйонів євро. Tvoemisto.tv дізнавалося, які дороги Львівщини відремонтують за кредитні кошти.
ілюстративне фото: lifedon.com.ua

ілюстративне фото: lifedon.com.ua

За угодою Республіки Польща та уряду України про розбудову закордонної інфраструктури, для ремонту доріг у Львівській та Волинській областях виділено 68 млн. євро. Приблизно 60 мільйонів євро піде на ремонт доріг у Львівській області. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив Роман Кокотайло, виконуючий обов’язки директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА.

Читайте також: У Львові стартує масштабна кампанія з ремонту доріг. Перелік вулиць

За його словами, будуть ремонтувати дороги, які ведуть до міжнародних пунктів пропуску на кордоні з Польщею:

- Т-14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір км 14+950 – км 17+950 (відремонтують лише частково)
- Т-14-03 Грушів – Немирів км 3+000 – км 12+382,
- Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська км 3+137 – 56+307
- О142001 Яворів 2013 Грушів км 3+000 – км 19+500
- Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий км 0+000 – км 46+435,

«Потрібно відремонтувати дорогу від пункту пропуску у Нижанковичах – Мальховіце до Самбора. Оскільки від Самбора до кордону із Закарпатською областю дорога вже зроблена, цього року ми ще плануємо завершити дорогу від Самбора до Львова», – прокоментував Роман Кокотайло

До слова, автодорога М10 Корчова – Львів, про ремонт якої повідомляли ЗМІ, у цьому переліку немає.

Читайте також: Які дороги відремонтували на Львівщині. Повний перелік

За словами Романа Кокотайла, делегація Укравтодору та Служби автомобільних доріг у березні має поїхати до Варшави, де погодить усі технічні завдання. У кінці 2017-го року розпочнуться підготовчі роботи. У 2018-му році планують завершення ремонту.

Позика від Республіки Польща надана під пільгове кредитування протягом перших п’яти років, 60% товарів і послуг від цієї суми повинні бути надані підприємцями з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Читайте також: Я – на головній! Чому Львів у п’ятірці міст за кількістю аварій в Україні

Нагадаємо, Уряд України та Уряд Республіки Польща, з метою сприяння та поглиблення економічного співробітництва між Україною та Республікою Польща у вересні 2015-го року уклали Договір про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Підготувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!