Ремонт на вул. Курбаса обіцяють закінчити до Дня міста. Оновлено

2955 0
На вул. Леся Курбаса тривають ремонтні роботи, після завершення яких вулиця стане пішохідною зоною. Як розповів сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, завершити роботи мають до Дня міста.

Вулиця буде пішохідною, однак машина там зможе під’їхати за тої чи іншої потреби, повідомили в прес-службі Львівської міськради із посиланням на слова мера.

Важливо, коли тут на літо з’являться літні майданчики, щоб вони були у відповідності до здорового глузду, щоб не було видимої реклами тих чи інших брендів. Усе має бути у красивому білому кольорі, дуже інтелігентно, додав Садовий.

За інформацією Галицької районної адміністрації, зараз на вул. Лесі Курбаса готують дорожню основу під мощення.

«Було прийнято рішення про те, що підсвітка вулиці буде з землі. Для цього вже проклали кабелі та футляри»,  – зазначили у Галицькій районній адміністрації.

«Роботи, можна сказати, на середині. Ремонтники засипали все щебенем, єдине, що виникло питання по заміні газової труби, її сьогодні замінять. І ще прокладемо одну ливневу водостічну трубу. Далі будемо вкопувати бетонні кільця,  вже підвозять бруківку для мощення. Якщо дозволить погода, то до 25 квітня роботи закінчимо», – уточнила голова Галицької районної адміністрації Ірина Іванчина.

Як зазначив працівник департаменту розвитку ЛМР, автор проекту з влаштування пішохідної зони на вул. Леся Курбаса Олександр Шутюк, частина вулиці буде облаштована під паркову. 

Вулицю буде зроблено на одному рівні, тобто не буде дороги і тротуарів. Старе асфальтне покриття замінять на штучну бруківку. Планують висадити дерева та поставити відпочинкові лавки. Вартість ремонтних робіт, які виконує ПП «Гарантспецбуд», складає 500 тис. грн.

Нагадаємо, 13 лютого цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса. Перед тим рішення про створення пішохідної зони в межах вул. Леся Курбаса ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!