Ремонтні роботи на автошляхах Львівщини тепер можна відстежувати на онлайн-мапах

2440 0
Яндекс і Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) запустили перший спільний проект. Фахівці агентства почали вносити на Яндекс.Карти інформацію про дорожні роботи та перекриття на міжміських трасах Львівської області й інших регіонів України.
фото: facebook

фото: facebook

Дані Укравтодору будуть доступні на yandex.ua/maps, у програмах Яндекс.Карти та Навігатор. За їх допомогою автомобілісти, які збираються до іншого міста, зможуть подивитися, чи не проводяться на трасі ремонтні роботи, а у разі обмеження руху – скільки вільних смуг залишилося. Укравтодор показуватиме і стихійні перекриття, наприклад пов’язані з мітингами.

Читайте також: Які дороги Львівщини ремонтуватимуть у 2016 році

Слід зазначити, що Яндекс – російська інтернет-компанія, яка також працює на ринках України, Білорусі та Казахстану. Чому саме Яндекс був обраний партнером у цій ініціативі, Голова Укравтодору Андрій Батищев пояснив тим, що «вони мають одну з найзручніших для водіїв карт. 16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким будемо безкоштовно розміщувати нашу інформацію на Яндекс.Картах. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі для нас це неабиякий плюс. Укравтодор сподівається, що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу».

Читайте також: Знайди свою вулицю. Перелік доріг у Львові, які відремонтують у 2016 році

Державне агентство автомобільних доріг України займається дорожнім господарством країни й управляє автошляхами загального користування. У його віданні 169,6 тис. км доріг, 8380,5 км із них – у Львівській області (1866,3 км доріг державного значення і 6514,2 км – місцевого).

За даними прес-служби компанії «Яндекс. Україна».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!