Які вулиці ремонтуватимуть у Львові в цьому році. Перелік

3926 0
Торік Львів оголосив декілька архітектурних конкурсів, щодо реконструкції доріг та розв'язок. Реконструювати планують вулицю Мазепи і Грінченка, і можливо вулицю Залізничну.

Цього року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиць Мазепи і Грінченка, а також завершити ті, які почали раніше: вул. Шевченка, вул. Пилипа Орлика, допрацювати вул. Хуторівку і площу Двірцеву. Для будівництва вулиці Суботівської місто звернулось за державним фінансуванням, а вул. Залізничну ремонтуватимуть, якщо будуть «перехідні залишки», тобто неосвоєні кошти за іншими статтями бюджету розвитку. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Хочемо завершити вже ті вулиці, на яких роботи розпочали раніше: Пилипа Орлика, Шевченка – від Залізничної до Ярослава Мудрого. Також ще деякі роботи по площі Двірцевій і вулиці Хуторівці. Є низка нових об’єктів, які треба розпочинати в цьому році і на які у нас передбачені кошти – це вулиці Мазепи, Грінченка. Щодо цього маємо домовленість про фінансування з ЄІБ, програма з безпеки руху», – каже він.

Читайте також: Три магістралі у Львові зроблять безпечнішими

Проєкт реконструкцій вулиць Мазепи, Грінченка виготовили ще три роки тому в ЛКП «Інститут просторового розвитку». Нині вулиця Мазепи має дві смуги руху, натомість після реконструкції їх буде чотири: крайні праві смуги призначені для приватного транспорту, а посередині вулиці облаштують виділені смуги для громадського транспорту. Уздовж Мазепи будуть велосмуги.

Олег Забарило зазначає, що цього року хотіли б почати реконструкцію вулиці Залізничної.

«У січні завершується виготовлення проєкту, це важлива магістраль, реконструкція допоможе пришвидшити рух від Городоцької до Шевченка», – каже він та додає, що водночас у бюджеті розвитку не передбачили фінансування на цю реконструкцію.  

«Ми подавали пропозиції, але не всі врахували депутати. Якщо будуть перехідні залишки, то кошти будуть залучені в тому обсязі, який нам дозволить бюджет», – додав він.

Допоки нема проєкту, вартість робіт невідома. Директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк у коментарі Тvoemisto.tv раніше казав, рух вулицею буде у двох напрямках, але її значно розширять, щоби облаштувати декілька десятків паркувальних слотів.

Львівська міська рада скерувала звернення через ЛОДА, продовжує Олег Забарило, щоби включити реконструкцію деяких вулиць, зокрема Суботівської, у державні програми фінансування. У бюджеті розвитку Львів запланував пів мільйона на ці роботи, а необхідно, за попередніми підрахунками, щонайменше півмільярда гривень.

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Також Львівська міська рада оголосила архітектурний конкурс на реконструкцію вулиці Миколайчука – Щурата. Олег Забарило каже, що на цей рік заплановано недостатньо коштів, на ці роботи. Окрім цього Львів оголошує конкурс на кільце на вулиці Личаківській. Реорганізувати рух на цій ділянці, ймовірно, вдасться цього року. Ділянки, які будуть необхідні для облаштування транспортного кільця, місто планує викупити.

Нагадаємо, ще понад 70 млн грн із бюджету міста витратять на площу перед головним вокзалом Львова. Тvoemisto.tv писало на що саме потрібні ці кошти. Ще понад 50 мільйонів гривень місто може витратити на вулицю Хуторівку.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!