Реорганізація руху на Дорошенка: чому частину вулиці досі не закрили для авто

5000 0
У місті сподіваються запровадити нову організацію дорожнього руху після того, як звільнять вулицю Гнатюка від хаотичного паркування.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Уже понад півтора роки у Львові намагаються реорганізувати рух на вулиці Дорошенка. Початок вулиці мають закрити для авто, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі – Університетською та Словацького в напрямку головної пошти. До центру, як і раніше, автомобілі їхатимуть по вулиці Коперника. Також проїхати можна буде через Костюшка і Банківську.

Читайте також: Як рухатиметься транспорт після реорганізації руху на Дорошенка. Відео

Наприкінці липня торік на Дорошенка перенесли трамвайну зупинку ближче до проспекту Свободи та частково встановили нові дорожні знаки й світлофори, які досі закриті. Пізніше на вулиці Гнатюка заборонили паркуватись, а з хаотичним паркуванням намагалися боротись завдяки інспекторам. Проте нова організація дорожнього руху так досі і не запрацювала.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv головний спеціаліст відділу паркування та організації дорожнього руху управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк, для реорганізації необхідно зрізати метр тротуару на перехресті Гнатюка – Свободи, а також приблизно на метр збільшити тротуар у кишені біля банку на цьому ж перехресті. Крім цього, за словами заступника керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, вулицю Гнатюка досі не звільнили від хаотичного паркування, тож запроваджувати нову ОДР найближчим часом не будуть.

Натомість частково міська комісія з безпеки дорожнього руху змінила організацію руху на проспекті Свободи. Автомобілям заборонять рух прямо з вулиці Гнатюка, натомість на проспект Свободи можна буде виїхати лише повернувши направо. На відрізку, де зупиняється тролейбус №13, облаштують виділену смугу.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!